Як стадіон став будинком в одній із громад Полтавщини

За матеріалами інтернет-видань 16.01.2024 267
Як стадіон став будинком в одній із громад  Полтавщини

У липні 2020 року державна реєстраторка зареєструвала за благодійною організацією право власності на стадіон, розташований у м. Карлівка Полтавської області.
У результаті  вказане нерухоме майно вартістю понад 15 млн. грн безоплатно передали із спільної власності територіальних громад на той час Карлівського району у приватну власність організації.  
Щоб приховати протиправну реєстрацію на майно, яке відповідно до законодавства не підлягало приватизації, жінка в Державному реєстрі речових прав змінила тип об’єкта нерухомого майна зі «стадіон» на «громадський будинок з господарськими (допоміжними) будівлями  та спорудами».    
Державній реєстраторці юридичного відділу виконавчого комітету однієї із сільських рад Полтавського району повідомлено про підозру.
Жінці інкримінують несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до неї, та зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).
У 2023 році за позовом Решетилівської окружної прокуратури стадіон у Карлівці повернуто до комунальної власності територіальної громади.

 

Полтавська обласна прокуратура

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ