Як створити організацію водокористувачів?

За матеріалами інтернет-видань 05.08.2024 142
Як створити організацію водокористувачів?
Експерти Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО провели навчальний вебінар "Створення організацій водокористувачів". У ньому взяло участь понад 70 аграріїв з усієї України, які зацікавлені у відновленні зрошення. Учасники отримали відповіді на всі ключові питання: як утворити ініціативну групу, визначити потенційних учасників ОВК, зібрати установчі збори, визначити територію обслуговування ОВК.

 

Зазначалося, що за останній рік динаміка утворення організацій водокористувачів збільшилася удвічі: з 20 до 43, об’єднавши понад 120 агровиробників. Кліматичні зміни не залишають аграріям часу на роздуми. Агровиробники все частіше цікавляться, як правильно створювати ОВК.
Під час вебінару представники аграрного бізнесу дізналися про основні переваги, які вони отримують, об’єднавшись в організації водокористувачів. Серед таких експерти назвали: утримання наявного обладнання та збалансована кількість працівників, необхідних для експлуатації цього обладнання; затвердження тарифів на послуги учасниками ОВК; вільна та прозора оплата платежів на ремонт меліоративної мережі та електроенергію.
Детально було проговорено процес отримання ОВК у власність об’єктів меліоративної мережі, залучення інвестиції для збільшення площ під зрошенням, визначення тарифів на послуги тощо.
Подробиці на вебсайті Держрибагентства  https://darg.gov.ua/_ukrajinsjki_agrariji_0_0_0_13824_1.html

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ