Як в Дніпропетровщині Микола Лукашук заробляє на життя

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2023 1916
Як в Дніпропетровщині Микола Лукашук заробляє на життя
Схематози в облраді Лукашука і компанії.
Голова Дніпровської обласної ради до депутатства був керуючим партнером в юридичній фірмі Правова Константа. Після того як він став головою облради беніфіціаром цієї фірми стала його дружина, а також в цій фірмі працює його брат та ще 10 адвокатів/юристів зокрема Підгородецької Анастасії Олександрівни та Олійник Євгенії Олександрівни. Останні двоє створили 17.06.2021 АДВОКАТСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ФЕНІКС".
І після того як Лукашук очолив обласну раду, ці дві дружні до нього фірми різко почали заключати без тендерів договори на юридичні послуги з структурами підпорядкованими обласній раді. Тобто фірма тільки створилась і всі водоканали різко вирішили замовити в неї послуги. Наприклад Жовтоводський водоканал минулого року(2022) заключив з цією фірмою договір на юридичні послуги на 594 тис грн. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-01-18-006529-a та на цей рік(2023) ще один договір на 594 тис.грн https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-01-16-003929-a. Подібні договори заключали водоканали Павлограду, Кам’янску, Аульскій водовід та інші
При цьому слід розуміти, що ці договори не проходили через якісь процедури відбору. Просто керівництво водоканалів вирішило заключити прямі договори саме з цією фірмою. Те що видно в прозоро є мінімум 10 договорів на більше ніж 3 млн.грн. Але є вірогідність, що таких договорів значно більше. (
Схема з юридичними послугами дуже зручна, адже дозволяє виводити кошти, так як правоохоронцям важко довести ринковість цін на юридичні послуги. Коли ми запросили у водоканалів договори та акти виконаних робіт по таким закупівлям, всі водоканали відморозились, та сказали це секретна інформація.
Зате Микола Лукашук восені минулого року різко вирішив допомогти з обласного бюджету водоканалам додатковими вливаннями на 681 млн.грн. Так восени минулого року вирішив виділити 38 млн.грн Жовтоводському водоканалу, 50 млн.грн Верхньодніпровському, 86 млн.грн. Синельніковскому, та 507 млн.грн на Аульский водовід.
На прикладі Жовтоводського водоканалу бачимо, що з бюджету їм 38 млн.грн а вони 594 тис.грн на юридичні послуги в потрібній фірмі не дуже хитра схема 🙂
Поки не призначили нового Губернатора Микола вирішив різко зібрати сесію. Тобто за день до сесії немає ні порядків денних ні опублікованих проектів рішень. Нехтуючи законами та всіма нормами на цю п’ятницю збирають сесію де за моєю інформацією в тому числі перерахують ще коштів на водоканали. Ну а ті вже в свою чергу витратять їх на юридичні послуги в потрібних фірмах .
Тож родина Лукашука та юристи його фірми потрошки заробляють. Як результат фірма Правова Константа яка належить дружині може дозволити дати автівку Миколі Лукашуку, щоб йому було на чому їздити.
Цікаво хтось з депутатів задасть під час сесії питання про ці юридичні фірми, та як вони стали отримувати кошти водоканалів? Або чому Лукашук не показує зміни бюджету депутатам та мешканцям, зато узгоджує його в комплексі “Амстердам”.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ