ЯК ВІДРІЗНИТИ СПРАВЖНЄ ВЕРШКОВЕ МАСЛО ВІД ПІДРОБЛЕНОГО
Олія і маргарин використовують у однакових цілях, ціна продукту та метод їх виготовлення категорично відрізняється. Нутриціологиня Анастасія Мовчун на своїй сторінці в Інстаграм поділилася способом, який дозволить буквально через 5 хвилин перевірити вершкове масло на натуральність, передає agronews.ua.
Олія це молочний продукт, його одержують тваринні жири, а маргарин виготовляється з рослинної олії і емульгаторів, і повністю виключає використання молочних продуктів.
У магазинах часто продають маргарин замість натурального вершкового масла. Відразу розібратися: підробка це дуже складно.
Для перевірки в домашніх умовах знадобиться: вершкове масло та гаряча вода – 1 ст.
Спосіб перевірки:
- Відрізати невеликий шматочок вершкового масла|мастила|.
- У підготовлену склянку з гарячою водою опустити олію. Перемішати.
- Готовій масі дати настоятися кілька хвилин.
Якісне вершкове масло розчиняється повністю. Візуально утворюється 2 шари, один з яких – це тонкий шар жиру на поверхні.
У той же час, як маргарин схопиться грудочками та не розчиниться у воді.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я