Якби той розум спереду, що тепер іззаду, у 1991-му Чорновіл з 81 % довіри переміг би Кравчука

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2024 106
 Якби той розум спереду, що тепер іззаду, у 1991-му Чорновіл з 81 % довіри переміг би Кравчука
   Першого вересня 1991 року сесія Великої ради Народного руху України висунула кандидатом у президенти України В'ячеслава Чорновола.
   Якби українці могли опинитися у 1991 році, коли були вибори першого президента України, то вони проголосували б за В’ячеслава Чорновола, а не Леоніда Кравчука. Зокрема 81% тих, хто в 91-му мав право голосу, підтримали б Чорновола. Такими є дані опитування Київського Міжнародного інституту соціології за 2023 рік.
   Дмитро Чекалкін, блогер, сторінка ФБ.
   Соціологи підкреслюють, що у всіх регіонах більшість населення проголосували б за Чорновола. Відносно найбільше – на Заході (86% серед усіх респондентів) і в Центрі (80%).
   Водночас на Півдні 58% серед усіх респондентів підтримали б Чорновола (Кравчука лише 17%), на Сході – 63% (Кравчука – 28%).
   Але ж, сталося, як сталося, і на президентських виборах 1991 року переміг комуністичний ідеолог Леонід Кравчук, який повів Україну своєю власною стежкою..
   Цікаві та маловідомі факти з минулого нашої країни представлені у книзі Ганни Черкаської "Українська історія в обличчях".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ