Які громади Дніпропетровської області отримали гроші на відновлення?

За матеріалами інтернет-видань 24.05.2024 461
Які громади Дніпропетровської області отримали гроші на відновлення?

У 2023 році з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення було заплановано субвенції на загальну суму  22,4 млрд грн. З них 5,9% або 1,33 млрд грн розподілено місцевим бюджетам Дніпропетровщини. Частка обласного бюджету склала 23,4%, а місцевих – 76,6%. Повідомляє ULEAD з Європою в Дніпропетровській області.
Зазначається, що це -  цільові кошти на відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів інфраструктури, реалізацію проектів спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії, проектування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об'єктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших об'єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення тощо.
За словами радника з питань відновлення та місцевих фінансів Регіонального офісу ULEAD з Європою в Дніпропетровській області Вячеслава Невінчаного, субвенція на відновлення серед громад регіону була розподілена таким чином:

  • Кам’янська громада – 22,6% або 301,2 млн грн;
  • Дніпропетровська громада – 20,7% або 275,4 млн грн;
  • Павлоградська громада – 15% або 200,3 млн грн.
  • Підгородненська громада – 6%, Слобожанська громада - 5,8%, Межівська громада – 5,4%, Троїцька громада – 1,1 %.

 

«Використання субвенцій з державного бюджету на відновлення місцевими бюджетами області забезпечено у обсязі 230,9 млн грн або лише на  14,3 % до уточненого плану. Тоді як використання субвенцій з державного бюджету на відновлення місцевими бюджетами області (без врахування субвенції на  реалізацію проектів в рамках Програми з відновлення України) забезпечено на  33,3 %», - зазначив радник.

Він додав, що обласний бюджет використав 90% запланованих коштів, Кам’янська міська рада – 33,5%, Дніпропетровська рада – 20,4%, Павлоградська – 12,3%. Інші громади, яким передбачена субвенція, гроші не використали.
Виконання за субвенціями на відновлення з державного бюджету місцевим бюджетам Дніпропетровської області виглядає наступним чином:

  • субвенція  на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України – майже 44 млн грн або 17,1% до уточненого плану;
  • субвенція на реалізацію проектів (об'єктів, заходів), спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії, – майже 58 млн грн або 18,9% до уточненого плану;
  • субвенція на проектування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об'єктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших об'єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення – 129 млн грн або 18,9% до уточненого плану (використано кошти субвенції  обласним бюджетом Дніпропетровщини).

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ