Який компроміс шукали в Стамбулі? - Тарас Чорновіл

Григорій Давиденко 07.10.2022 437
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та текст «# букви 1год "ой, a што случлось?" Russia "давайте сядем за стол переговоров" голова ради федераци рф валентина MATBIEHKO BYKVU»

   У березні 2022 року в Стамбулі відбулися перемовини між делегаціями України та рф. Глава делегації росії мединський після них повідомив, що "перемир'я стане можливим у короткий термін, за умови швидкої роботи щодо договору та знаходження компромісу». Пропозиції України офіційно не повідомлені. Але компроміс - а ним з українського боку була гарантія продовження окупації росією частини українських територій, відмова від вступу до НАТО та інша маячня - не був знайдений. Та уникнути міжнародного трибуналу за воєнні злочини в Україні кремлю таки кортить і досі.

        Відтак голова ради федерацій рф валентина матвієнко, на жаль, наша землячка із Шепетівки, на 8-му саміті голів парламентів G20 в Індонезії звернулася до України із пропозицією: негайно сісти за стіл переговорів. Проте "з воєнними злочинцями жодних переговорів не буде". Про це в четвер, 6 жовтня, заявила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка очолює українську делегацію:

   - Рада, що мій сьогоднішній виступ на Саміті G20 в Індонезії із закликом до парламентів усіх країн світу засудити злочини росіян, псевдореферендуми і анексію наших територій підтримали усі демократії, він і змусив росіян вчергове збрехати про переговори, тепер вже у парламентах…

     Проте чергова пропозиція кремля, тепер в Індонезії, "про мир", себто узаконення окупації, дала привід політологу-міжнароднику, нардепу чотирьох попередніх скликань висловити в соцмережах сумнів у правомірності стамбульських дій представників української влади:

   - А тепер у доповнення до відео з мольбами вальки матвієнко про переговори. Там не слід пропустити один важливий нюанс. Це вже не вперше рашистські керівники через цілковиту зневагу здають свою агентуру в Україні. Кого і як? А ось вам цитата: "... и мы уже достигли практически договорённостей в Стамбуле и были готовы двигаться, но Украина тогда, очевидна, находясь под внешним управлением, отказалась от этих договорённостей..."

       І я вас запевняю, що тут ця матвієнко сказала абсолютну правду, а заодно спалила абсолютно продажну московську агентуру в укрсучвладі. А хто найвищий представник цієї агентури, вирішуйте самі. Я лише нагадаю, що в ті дні, коли вже звільнили Ірпінь, ішло визволення Бучі, Україна й цілий світ здригнулися від жахіть Бучанської Різні, в Стамбулі за дорученням Зеленського й під наглядом Єрмака кувалася абсолютна зрада. Зеленський видав указ, яким уповноважив Арахамію, Подоляка, Рєзнікова, Точицького, О. Чалого й ще кількох на ведення переговорів з рф про надання нам рашею гарантій безпеки!!!
   Зараз Матвієнко про це згадала. А ще тоді було реалізовано оті її слова, що "переговори на расєйскіх условіях". Тільки вийшло навіть гірше. Чалий з Арахамією запропонували таке, що голова рашистської делегації Мединський аж рота роззявив: "А що, й так можна було?" В москві навіть посоромилися просити того, що українські зрадники самі запропонували. І переговори йшли в дуже дружній обстановці, про що сповістили світ турецькі колеги. А ще нагадаю вам, що на саме такі переговори і з саме таким предметом домовленостей офіційно їх уповноважив Зеленський. І свого указу він досі не скасував, попри новий указ про відмову від переговорів з путіним. Тож Арахамія й далі є головою делегації для ведення переговорів з рф про їхні гарантії безпеки для України.
       І ще одне, в чому ця московська ропуха була права. Тоді нас від ганебної капітуляції врятували не тільки наші ЗСУ, але й західні союзники. Блінкен, Трасс, Жан-Ів Ле Дріан та ще ряд міністрів закордонних справ попередили про неприпустимість таких переговорів. Ще був дзвінок Бориса Джонсона (це точно) та (ймовірно) Джо Байдена. Зеленському про дещо нагадали. І, попри всі старання й тиск Єрмака, Залужний таки продовжив розгром ординців під Києвом та змусив їх ганебно утікати. Лише після того Зеленський призупинив свої капітулянтські переговори. От лише називати це "внешним управлением", як сказала московська жаба, не можна, бо це виявилася синергія героїзму наших власних захисників та порад зовнішніх партнерів.
        Але зрадник, навіть, коли йому не вдалося довести свій злочин до завершення через незалежні від нього обставини, не перестає бути зрадником. Наш Кримінальний Кодекс передбачає лише одне виправдання: коли завербований ворогом зрадник ще не скоїв злочинних дій і сам здався органам безпеки. Арахамія, Подоляк встигли скоїти злочин, який, попри їхні старання, не був завершений. І ніколи не розкаялися. Один і далі сидить в очікуванні, а між тим допомагає путінським олігархам рятуватися від санкцій. Другий перемалювався й тепер уже говорить протилежні фрази. І Зеленський лише зупинив почате ним, але не зрікся злочинних зрадницьких дій. А валька матвієнко зараз добавила ще одне свідчення для майбутного суду над зрадниками. https://m.facebook.com/groups/509797653787630/permalink/819889142778478/

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ