Якщо є дотація на моркву, то садиться тільки морква

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2024 293
Якщо є дотація на моркву, то садиться тільки морква

Європейський зелений курс, що встановлює правила ведення сільського господарства для 27 членів ЄС на десятиліття, може зробити бізнес для українських фермерів складнішим, ніж коли б вони працювали без субсидій. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на eurointegration.
Зокрема, зазначається, що інтеграція величезного сільськогосподарського сектора України до ЄС, ймовірно, буде дуже чутливою як з політичної, так і з економічної точки зору.

Україна може отримати право на 96,5 млрд євро субсидій в рамках Спільної аграрної політики ЄС протягом семи років, якщо нинішні правила будуть застосовані до країн Євросоюзу після його розширення.

Багато українських фермерів вважають, що вступ до ЄС дасть їм доступ до масштабних субсидій, які збільшать їхні врожаї та принесуть більший дохід. Однак, деякі посадовці кажуть, що субсидії можуть, навпаки, зіграти проти України.
Тому розглядається можливість відмови від аграрних субсидій Європейського Союзу в обмін на пом'якшення вимог Європейського зеленого курсу під час переговорів про вступ до ЄС.

Українські фермери можуть стати менш динамічними із субсидіями, вважають у певних владних колах.  Бо, коли ти живеш у системі дотацій, то до них і прив'язаний. Якщо є дотація на моркву, то садиться тільки морква.

 

Світлина - фольк арт "Ферми Тоні Гроте"

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ