Японія навчатиме українських фермерів розвивати мале садівництво

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2024 404

https://agropolit.com/media/news/o-o-w/00/28/28552/yaponiya-36421.jpg

    Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство освіти і науки України та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA), яке фінансується урядом Японії, розпочинають новий «Проєкт сприяння розвитку малого садівництва: підвищення інклюзивності жінок-фермерів». Про це повідомили в Мінагрополітики, пише AgroPolit.com.

   Там зазначають, що відповідний тристоронній протокол був підписаний в Мінагрополітики. Підписи, зокрема, поставили заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній та генеральний директор з питань економічного розвитку Японського агентства з міжнародного співробітництва (JICA) Такао Шимокава.

   Згідно з повідомленням Мінагро, метою проєкту є впровадження ефективних рішень та методів роботи для покращення виробничих потужностей та розвитку бізнес-навичок фермерів, які займаються садівництвом, особливо жінок-фермерів.

   Зазначається, що в рамках проєкту буде розроблена навчальна програма для малих фермерів, які займаються садівництвом. Водночас буде розглянуто можливість надання японської техніки та іншого необхідного обладнання та матеріалів  для проведення тренінгів у навчальних закладах.

   Початок реалізації проєкту очікується з жовтня 2024 року. Більш детальна інформація про проєкт буде додатково висвітлена на офіційних ресурсах Мінагрополітики та МОН. У Мінагро нагадують, що це вже третій спільний проєкт Мінагрополітики та JICA.

Проєкт буде впроваджуватись японськими експертами. Навчання відбуватиметься на базі професійно-технічних навчальних закладів та закладів вищої освіти аграрного спрямування, які підпорядковані МОН», — йдеться в повідомленні відомства.

  Як писав раніше AgroPolit.com, європейці не зможуть купувати українську землю до закінчення війни. Також особливо цінні землі хочуть передати військовим частинам.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ