З'їзд юристів-науковців призначить до ВРП Дмитра Лук'янова, який протягував до КСУ пов'язаного з москвою суддю-корупціонера?

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2022 462

Пораділи призначенню Романа Маселка членом ВРП? Ну і досить.

Думаю, багато з вас пам'ятає це фото з 2019 року. На ньому Кива підкеровує з'їздом юридичних ВНЗ, де також вибирали членів ВРП.
 


В результаті його втручання тоді до ВРП вибрали пов'язаного з Аваковим Віктора Грищука. Його єдиного з членів ВРП Етична рада 3 місяці тому визнала невідповідним посаді.

Зараз Кива відомо де, але справа його живе.

     Сьогодні в Полтаві відбудеться черговий з'їзд юридичних ВНЗ, де всупереч закону і здоровому глузду керівник Національної академії правових наук Петришин протягуватиме на посаду члена ВРП свого учня Дмитра Лук'янова.

Останній, нагадаємо, кілька місяців тому просунув Петришина (який, до речі, свого часу освячував третій строк Кучми) на посаду судді КСУ.

        Попри очевидний конфлікт інтересів, який він сам і оголосив, Лук'янов як член Комісії з відбору суддів КСУ при Президенті голосував за визнання Петришина переможцем "конкурсу". Разом з ним, до реч,і Лук'янов визнав переможцем "конкурсу" суддю-корупціонера Сибігу, дочка якого живе... в москві.

Тепер Петришин вертає учню "послугу", так ще й як:

- Всупереч закону, про місце і час проведення з'їзду не повідомили ключові юридичні ВНЗ, такі як Могилянку і ЛНУ;

- Сам з'їзд відбувається в Полтаві, поближче до Харкова, де розташована Академія правових наук і подалі від "нелояльних" до Петришина Києва і Львова – банально, щоб їхні делегати не хотіли їхати в складних безпекових умовах;

- З ВОСЬМИ наукових установ, запрошених на з'їзд, СІМ в структурі АПрНУ, тобто підпорядковані безпосередньо Петришину.

Деякі делегати уже заявили, що "в цьому фарсі брати участі не будуть". І їх можна зрозуміти.

Але я хотів би звернутися до решти делегатів.

Шановні колеги-науковці!

Дуже прошу, не ганьбіться.


Схема з призначенням Лук'янова не просто шита білими нитками. Вона огидна і небезпечна.

Не можна в такі часи призначати до ключового суддівського органу людину, яка визнала переможцем конкурсу до КСУ пов'язаного з москвою суддю-мегакорупціонера.

Не можна призначати до ВРП людину, яка в очевидному конфлікті інтересів допомогла запхати до КСУ лояльного до політиків науковця, який освячував третій строк Кучми.

Зараз за цим процесом слідкує весь білий світ. Нагадаю, питання ВРП і КСУ – перші в списку умов отримання Україною статусу кандидата нв вступ до ЄС і подальшої євроінтеграції.

Про схему з Лук'яновим наші іноземні партнери дуже добре обізнані. Можете уявити, як його призначення відіб'ється на оцінці України і на довірі до нас, яка є ключовим капіталом для отримання нами міжнародної допомоги.

БУДЬ ЛАСКА, не підривайте її.

Досить керування юридичною освітою і наукою Кивою і йому подібними.


В списку рекомендованих до призначення є цілком достойні люди, підтримайте їх.

Ставки зараз надто високі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ