З наближенням новорічних свят активність покупців знижується на всіх ринках

За матеріалами інтернет-видань 17.12.2023 196
З наближенням новорічних свят активність покупців знижується на всіх ринках

Імпорт в ЄС станом на 10.12 становить: пшениці - 5.65 млн. тонн (порівняно з 4.43 млн. тоннами минулого року за аналогічний період), кукурудзи - 7.6 млн. тонн (порівняно з 13.4 млн. тонн), сої - 4.83 млн. тонн (порівняно з 4.9 млн. тонн), ріпаку - 2.48 млн. тонн (порівняно з 3.24 млн. тонн), соняшнику - 0.242 млн. тонн (порівняно з 1.4 млн. тонн). Повідомляє SPIKE BROKERS.
Зокрема, ціни на кукурудзу в напрямку українських портів стабілізувалися через зниження ажіотажу на товар. Пропозиція стабільна зі сторони продавців, тоді як попит сповільнюється зі сторони покупців. Зниження темпів експортних відвантажень з портів Чорного моря через погодні умови спричинює накопичення товару. З наближенням новорічних свят активність покупців знижується на всіх ринках.
Ціни на фуражну пшеницю в напрямку українських портів почали підвищуватися. Премія за фуражну пшеницю відносно ціни на кукурудзу складає в середньому 5$. Продовольча пшениця торгувалась в напрямку портів з премією до 20$ відносно ціни на фуражну.
Ціни на соняшникову олію стабілізувалися та торгувалися вмежах 830-840$ DAP/CIF Болгарія. В моменті, коли українські заводи знизили ціни на соняшняк, певна частина виробників законтрактувалися на Болгарію з поставкою соняшнику січень-лютий. На сьогодні ціни соняшнику з доставкою до заводу в Україні торгувалися в межах 330-340$ (еквів. без ПДВ). Останні угоди на соняшник з доставкою до Болгарії укладалися на рівнях 405-415$.
Ціни на сою піднялися за всіма напрямками. З огляду на зростаючий інтерес до аргентинського врожаю в сфері торгівлі, ціни на сою в основному залежать від погоди в Бразилії. За даними USDA, виробництво в Південній Америці зросло на 25 млн. тонн в порівнянні з минулим роком, і незважаючи на збільшення внутрішнього попиту на 8 млн. тонн (головним чином на рахунок аргентинської переробки), загальні запаси у світі передбачається більшими на 10 млн. тонн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ