З початку року Проєкт USAID забезпечив українських агроекспортерів 300 зерновозами

За матеріалами інтернет-видань 26.08.2024 151
З початку року Проєкт USAID забезпечив українських агроекспортерів 300 зерновозами
Лише у 2024 році Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) надав 300 вагонів-зерновозів 11 українським агроекспортерам.
Зазначається, що це дозволить збільшити експорт зерна з України на 432 705 тонн щорічно та залучити значні додаткові інвестиції у сектор аграрної логістики.
Вагони від Проєкту USAID отримали агроекспортери та логістичні компанії, зокрема: Agro Region, Almeida Group LLC, Ascet Shipping, Astarta-Kyiv, Cygnet Agrocompany,
 
Завдяки підтримці Проєкту USAID агроекспортери швидше доставлятимуть зерно на експорт, посилять ринкову незалежність та оптимізують логістичні витрати. Це дозволить їм пропонувати українським фермерам більш конкурентні умови для співпраці.
 
 
Відомо, що Проєкт USAID є одним із ключових партнерів USAID, що реалізує Ініціативу стійкості сільського господарства України («AGRI-Україна»), бюджет якої складає 350 млн доларів США. Ця ініціатива була започаткована в 2022 році з метою зміцнення українського аграрного експорту та пом’якшення глобальної кризи продовольчої безпеки, що загострилася внаслідок війни.
У межах ініціативи «AGRI-Україна» Проєкт USAID співпрацює з державними та приватними підприємствами, щоб доповнювати та залучати інвестиції в транспортування та перевалку зерна, яких вкрай потребує Україна.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ