З серпня перша нитка магістрального водогону перекачала понад 10 млн. кубів води

За матеріалами інтернет-видань 09.02.2024 341
З серпня перша нитка магістрального водогону перекачала понад 10 млн. кубів води

Як повідомив Олександр Кубраков, віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, новий магістральний водогін протяжністю  145 км забезпечить водою півтора мільйона мешканців Дніпропетровського регіону, які лишились без доступу до води після підриву росіянами Каховської ГЕС. Після його запуску стабільне водопостачання отримають мешканці Марганця, Нікополя, Томаківки, Покрова, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів.
У серпні 2023 вже запущено воду по першій нитці. За цей час вдалось перекачати понад 10 мільйонів кубічних метрів води. Також, у січні запрацювала перекидна гілка по каналу Дніпро – Кривий Ріг. У бік Зеленодольска та Апостолового подано 1,6 мільйонів кубічних метрів води з урахуванням наповнення каналу.
Попри обстріли та несприятливі погодні умови, роботи з будівництва трубопроводу вдалось виконати на 95%.  Будівництво триває цілодобово.
Наразі вже монтуються обладнання насосних станцій. Це одні із найважливіших елементів магістрального водогону. Особливості місцевості та рельєфу вимагають встановлення кількох насосних станцій, які зможуть перекачувати  до 400 000 м3 води за добу.
Проєкт будівництва водогону «Інгулець – Південне водосховище» передбачає монтаж насосних станцій першого та другого підйому. Станція першого забиратиме воду з річки Інгулець, другого – безпосередньо подаватиме її споживачам. Зараз монтується обладнання для станції другого підйому. Йдеться про засувки вагою 2-3 тонни кожна. Всього таких елементів на другій насосній станції більше десяти.
Загалом, заплановано встановлення 4 основних насосів та 1 резервного. Всі вони будуть запущені разом із двигунами одночасно та синхронізовані для безперебійної подачі води.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ