За 300 тисяч доларів придбана картина Івана Марчука «Зійшов місяць над Дніпром» - це рекорд за твір українського художника

За матеріалами інтернет-видань 13.06.2024 407
За 300 тисяч доларів придбана картина Івана Марчука «Зійшов місяць над Дніпром» - це рекорд за твір українського художника

Як передає hromadske.ua з посиланням на Goldens, встановлено новий аукціонний рекорд на твір сучасного українського художника.
В аукціонному домі Goldens відбувся аукціон “Колекційне класичне мистецтво”. Результати торгів стали показовим зрізом для українського артринку. Майже 40% лотів пішли з молотка, за деякі з робіт велися завзяті бої, в наслідок чого на аукціоні було встановлено ряд рекордів.
Картина Івана Марчука "Зійшов місяць над Дніпром" була продана по останній ставці за 250,000 (загальна сума з комісією та авторським збором склала - 300 000 доларів США), що встановило новий світовий рекорд з продажів творів особисто Івана Марчука на українських та світових аукціонах. Ця сума також стала рекордною для всіх сучасних українських митців загалом на світових аукціонах.
Друга рекордна цифра була встановлена також на скульптурну композицію Ольги Рапай “Арлекін та П’єро”, досягнувши відмітки у 35,000 доларів по молотку. Дана сума перевищила не лише усі попередні продажі робіт скульпторки, а й української кераміки, вцілому. Даний результат є яскравим показником підвищення інтересу до української кераміки, що набирає обертів останнім часом.
Торги також велися за роботи Абрама Маневича, Ісаака Пайлеса, Андрія Коцки, Миколи Глущенка, Олексія Шовкуненка, Ірини Беклемішевої, Ференца Семана, Романа Сельського, Ладо Гудіашвілі, Опанаса Заливахи, Миколи Максименка.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ