За 4 дні ЄСПЛ ухвалить рішення за облудним позовом рф 2021 р. проти України

За матеріалами інтернет-видань 14.07.2023 308

єспл

   Європейський суд з прав людини 18 липня оголосить рішення у справі "росія проти України", яку російська федерація подала влітку 2021 року.

   Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Європейську правду.

   Йдеться про справу russia v. Ukraine (no. 36958/21), у якій росія звинувачує Україну у... нібито адміністративних практиках "убивств, викрадень, примусового переселення, втручання у право голосу, обмеженнях на використання російської мови та нападах на російські посольства і консульства", а також перекритті води в Крим.

   У цій скарзі рф також спробувала приписати Україні відповідальність за катастрофу MH17, тому що Україна не закрила повітряний простір.

   "ЄСПЛ увімкнув турборежим по справах, у яких фігурує росія. Цього разу - по міждержавній справі проти нас, яку росія подала в липні 2021 року (та яка тоді наробила більше інформаційного шуму). Чекаємо публікацію рішення… Буде цікаво", - прокоментувала Маргарита Сокоренко, уповноважена у справах ЄСПЛ Міністерства юстиції України.

   Ця скарга росії - перша міждержавна скарга проти України. Вона висунута за 10 групами звинувачень. росія звинувачує Україну у загибелі мирних жителів у 2014 році, катастрофі MH17, обстрілі російських територій, дискримінації російськомовного населення.

В українському Мін’юсті цей російський позов назвали "перемогою над здоровим глуздом".

   москва також просила ЄСПЛ застосувати тимчасові заходи - зокрема, зобов’язати Україну відновити подачу води до Криму. Але суд відмовив у цьому.

   Джерело: https://censor.net/ua/n3431059


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ