За алмазами вирушаймо на планету, яка зветься Меркурієм

Микола Ясень 26.06.2024 301

ТАК-ТАК, НА МЕРКУРІЇ МОЖЕ БУТИ НЕЙМОВІРНА КІЛЬКІСТЬ АЛМАЗІВ

У надрах Меркурія можуть бути поклади алмазів

Будуть чи не будуть на Марсі цвісти яблуні, це ще не звісно. Це ще бабця надвоє гадає, а науці достеменно не звісно. Але що у надрах Меркурія можуть бути величезні поклади алмазів, автор інтернет-видання прогнозів вченх Микола ПОТИКА не сумнівається ні на йоту. Втім, він почилається на авторитетні висновки науковців звичайно, та коли з ними знайомишся, дійсно виникає бажання мерщій здійснювати політ-подорож на далеку планеу, про яку у нас якось не повелося співати пісень. А дарма виходить, бо потрапити на неї - якщо не гарантія, то можливість і нагода озолотитися.

Учені вважають, що під поверхнею Меркурія можуть зберігатися величезні поклади алмазів.


На Меркурії за допомогою зонда MESSENGER виявили кількість вуглецю, який інтерпретується як залишок первісної графітової флотаційної кори. Вчені дійшли висновку, що за сприятливих умов вони могли перетворитися на алмази. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Nature Communications.

Надлишок графіту, присутній на поверхні Меркурія, свідчить про те, що вся планета, включно з її ядром, була насичена вуглецем на початковій стадії, - зазначили фахівці.

Вчені провели дослідження, в якому довели ймовірність формування алмазів з розплавленого ядра, що остигає, на Меркурії. Однак ця теорія дієва, якщо на планеті були сприятливі умови.

Для підтвердження теорії вчені провели експеримент. Вони виготовили суміш елементів, які часто трапляються на поверхні планети (зокрема титану, оксиду алюмінію та сірки) і додали сульфід заліза (FeS). Після цього застосували тиск і нагріли зразок майже до 2000 градусів. Коли температура сягнула 1900 градусів - суміш повністю розплавилася. Саме така температура, на думку вчених, була в магматичному океані Меркурія під час формування планети.

МИКОЛА ПОТИКА, редактор-на-всі-руки на SOCPORTAL.INFO - так рекомендують його засновники сайту і надзвичайних, а то і фантастичних версій та теорій.Мовляв, Микола володіє широким спектром знань та навичок у кількох галузях і пише цікаво про те, що цікаво йому. А це значить що про цікаве для всіх нас. Тим паче у випадках, коли все може бути. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ