За добу на Покровському напрямку воїни ЗСУ відбивали 41 атаку окупантів, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 12.07.2024 287
За добу на Покровському напрямку воїни ЗСУ відбивали 41 атаку окупантів, - Генштаб
   Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 08.00  12.07.2024 року щодо російського вторгнення.
    Слава Україні!
   Розпочалася вісімсот сімдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.
   Ворог продовжує активні наступальні дії, намагається прорвати оборону наших військ. Сили оборони рішуче стримують ворожий натиск та жорстко відповідають на будь-яку активність окупантів.
   Минулої доби зафіксовано 120 бойових зіткнень.
За уточненою інформацією, за минулу добу агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах одного ракетного удару (із застосуванням п’яти ракет), скинув понад сто керованих авіабомб, здійснив 4480 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів.
   Ворог завдавав авіаційних ударів, зокрема, в районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Вовчанськ, Слобожанське, Глибоке, Куп’янськ, Степова Новоселівка, Глушківка, Борова Харківської області; Лиман, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Калинівка, Часів Яр, Торецьк, Північне, Нью-Йорк, Олександропіль, Воздвиженка, Єлизаветівка, Костянтинівка Донецької області; Мала Токмачка Запорізької області; Тягинка і Токарівка Херсонської області.
   На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії. Загалом тут відбулося шість ворожих штурмів у районах Вовчанська та Глибокого. Окупанти задіювали для підтримки авіацію.
   На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала сім. Сили оборони відбивали атаки зокрема в районах Синьківки, Вільшаної Харківської області і Берестового на Донеччині.
   На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді одинадцяти штурмовим діям противника в районах Макіївки та Невського.
   На Сіверському напрямку Сили оборони відбили вісім атак в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Роздолівки та Виїмки Донецької області.
   На Краматорському напрямку українські захисники зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону наших захисників в районах Кліщіївки, Часового Яру та Іванівського Донецької області.
   На Торецькому напрямку противник вчинив 18 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк, що на Донеччині.
   На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 41 атаку окупантів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Новоселівка Перша, Сокіл, Прогрес, Яснобродівка і Карлівка Донецької області. Противник концентрував зусилля біля Новоолександрівки, де пройшло аж 14 боєзіткнень.
   На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог, за уточненою інформацією, шість разів проводив штурми наших позицій.
   На Времівському напрямку, окупанти здійснили 11 штурмів наших позицій. Найбільш активно загарбники діяли неподалік Урожайного Донецької області, де провели сім атак.
   На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Відбито одну атаку загарбників у бік Гуляйполя. Втрат позицій не допущено.
   На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення, зокрема неподалік Малої Токмачки, що на Запоріжжі.
   На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Двічі атаки росіян успіху не мали.
   На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.
   Зменшуючи бойовий потенціал ворога, вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили шість пунктів управління, артилерійську систему, станцію РЕБ та район зосередження особового складу противника.
   У підсумку, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали понад 1030 осіб. Також наші воїни знешкодили дев'ять танків, 23 бойових броньованих машини, 48 артилерійських систем, два засоби ППО, 26 БпЛА оперативно-тактичного рівня, п'ять ракет, 84 автомобіля та вісім одиниць спеціальної техніки.
Ставайте до лав до Сил оборони! Переможемо разом!
Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «Протягом 24.02.22- 12.07.2024 ΟΡΙΕΗΤΟΒΗΙ ВТРАтИ ПРОТИвНИКА СКЛАЛИ ~556650 +1030 особового особовогоскладу складу personnel 361 Л. aircraft 8191 +9 анкив tanks 326 гел.коптер.в helicopters 12035 +26 БПЛА оперативно-т оператиано-тактичноор ривня UAV operational-tactical level 15755 +23 бойових ойовихброньованихмашин броньованих armoured personnel vehicle 2397 +5 крилат ракети cruise missiles 15158 +48 артилерийськиксистем систем artillery systems 28 корабл/катери warships/boats 1119 РСЗВ MLRS 1 пίдводНί човни submarines 20409 +84 автомобильна техн.кт та цистерни vehicles & fuel tanks пМм 888 +2 засобиппо ΠПо anti-aircraft warfare systems 2543 +8 специальна специальнатехника техника special specialequipment equipment Генеральний штаб збройних Сил Украёни»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ