За вбивство добровольця Щербини дніпровська банда Ігнатенка іде під суд

Григорій Давиденко 20.03.2023 528
Підозрювані у вбивстві добровольця Свободи постануть перед судом
 
    фото прокуратури

    Злочинні дії дніпровського угруповання Леоніда Ігнатенка, описані в статті "Фермера Придніпров'я" 27 жовтня 2022 року "Це той самий Ігнатенко, злодюга зі Спаського", привели всю трійку подільників на лаву підсудних. Щоправда, не в Дніпрі. У Києві прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників резонансного дорожнього злочину, внаслідок якого в жовтні 2022 року загинув військовослужбовець ДФТГ "Свобода" Олексій Щербина.

    Про це повідомила Київська міська прокуратура.

    Злочин стався 21 жовтня 2022 року у Голосіївському районі Києва та набув величезного суспільного резонансу.

   Згідно з матеріалами слідства, між потерпілим, який керував автомобілем "Хюндай", та водієм "Лексус" виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири "Лексус" побили потерпілого. Після цього водій "Лексуса" двічі вистрелив у воїна ЗСУ Олексія Щербину та разом з товаришами втік.

34-річний потерпілий доброволець від отриманих травм помер.

 
У Щербини залишилися дружина і маленька дитина
 

Правоохоронці затримали нападників по "гарячих слідах".

 
 
   Дії водія "Лексус" кваліфіковані як умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів.

    Дії інших підозрюваних, в тому числі Леоніда Ігнатенка, кваліфіковані як хуліганство, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

     Наразі досудове розслідування завершене.

    Обвинувальний акт відносно трьох зловмисників, які перебувають під вартою, скерували до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті.

    За інформацією Київської міської прокуратури, підготовче судове засідання суду відбудеться 21 березня. Командир Київської територіальної оборони Всеволод Терентьєв, у підрозділі якого служив Олексій Щербина, сказав, що він з товаришами полеглого прагнуть єдиного - справедливого покарання для всіх учасників мерзенного злочину - цинічного вбивства добровольця, який зі зброєю в руках захищав від ворога Україну. І в тому числі своїх підлих убивць...


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ