ЗАЕС потребує якнайшвидшої демілітаризації

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2022 424
ЗАЕС потребує якнайшвидшої демілітаризації

5 вересня 2022 року  станом на 10:00 годину  Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Повідомив "Енергоатом".

У повідомленні підкреслюється, що наразі в роботі залишається тільки 6-й енергоблок, який подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує власні потреби Запорізької АЕС. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки наразі немає.

"Енергоатом" нагадує, що ввечері 3 вересня після чергових обстрілів російськими окупантами була пошкоджена лінія зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою України, внаслідок чого о 19:35 енергоблок №5 ЗАЕС був відключений від мережі.
Місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС продовжує свою роботу.
Військові рф залишаються на майданчику ЗАЕС, а в машинних залах 1-го та 2-го блоків розташовані вантажівки зі зброєю та боєприпасами.
Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ