Захід довіряє АОЗ Марини Безрукової, а Міноборони?

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2024 103
На зображенні може бути: 1 особа та текст
    "Вітчизняне виробництво. Снаряди, дрони, артилерія. Це високовартісна програма і потрібно вкладати в це гроші. На це грошей в бюджеті вже немає. Все віддали, що могли.
   Де знаходити ці гроші? Є особисті домовленості зі скандинавськими, балтійськими країнами, які дійсно дають на наше вітчизняне виробництво… Тому я розраховую на ці гроші. Є таке завдання нашим урядовцям і моєму Офісу. Ми всі разом шукаємо ці гроші".
   Це цитата президента України Володимира Зеленського з пресконференції 27 серпня 2024 року.
    Центр протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Президент пріоритетом для всього уряду поставив завдання генерувати гроші в наших західних партнерів для купівлі та розвитку зброї вітчизняного виробництва.
Водночас головною умовою наших західних партнерів, котрі бояться давати гроші напряму в Україну, є гарантії, що ці гроші не вкрадуть і вони будуть використані відповідно до кращих практик підзвітності в закупівлях зброї.
   Потужний аналітичний центр Вашингтону "German Marshall Fund" в серпні випустив звіт під назвою “Найкраща оборона – це гарне врядування”, в якому відмітив успіхи Агенції оборонних закупівель за лідерства Марини Безрукової в прямому контрактуванні зброї.
   В звіті зазначається, що останні атаки старої збройної мафії на Безрукову є ознакою, що Агенція оборонних закупівель (АОЗ) викорінює корумпантів-посередників.
   Аналітики GMF рекомендують саме на АОЗ направити значну частину коштів з 50 млрд доларів гранту, які до кінця року має отримати Україна з арештованих за кордоном російських грошей.
   На думку аналітиків, це дозволить АОЗ здійснювати довгострокові збройні контракти, особливо з українськими виробниками. До слова, на сьогодні 70% збройних контрактів АОЗу – саме з українськими виробниками.
   В травні цього року експерти НАТО зробили детальний аналіз стану оборонних закупівель в Україні, й відзначили прогрес АОЗ за керівництва Марини Безрукової та видали звіт з рекомендацією – негайно призначити наглядову раду в АОЗ.
   Але вже три місяці після завершення збору заявок від кандидатів на конкурс, який фінансувався Великою Британією, міністр оборони Рустем Умєров так і не призначив наглядову раду АОЗ.
   Трійка міжнародників - кандидатів в незалежні члени наглядової ради - була обрана ще 2 місяці тому і очікує на призначення.
   Нам незрозумілі причини такої затримки, зважаючи на доручення президента шукати гроші в партнерів і чітку позицію партнерів щодо необхідності захистити гарне врядування в АОЗ, через яку Захід готовий переказувати мільярди на закупівлі зброї.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ