Закупівлі, які не стосуються озброєння та військової техніки, знову проводитимуться у системі Prozorro, - Юлія Свириденко

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2023 330
Закупівлі, які не стосуються озброєння та військової техніки, знову проводитимуться у системі Prozorro, - Юлія Свириденко

Найближчим часом політика щодо закупівель буде змінена. В першу чергу, це буде стосуватись потреб безпеки й оборони. Адже виконання українськими компаніями оборонних замовлень сприяє розвитку економіки. Повідомило Міністерство економіки України.

За словами Першого віце-прем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, для багатьох виробників потреби безпеки та оборони — чи не єдиний ринок, на якому вони зараз можуть працювати. Тому важливо, щоб закупівлі у цій сфері могли закривати вітчизняні компанії. Виклики, з якими вони стикаються під час війни, - це часто доступ до фінансування й розірвані ланцюги постачання. Тому для бізнесу важливе планування й отримання замовлень заздалегідь.

"Зміна політики закупівель – це крок на зустріч виробникам. Це допоможе посилити ефективність оборонних видатків, які фінансуються коштом податків бізнесу та громадян», - підкреслила Юлія Свириденко.

Вона додала, що усі закупівлі, які не стосуються озброєння та військової техніки, знову проводитимуться у системі Prozorro. Це будуть або відкриті торги в системі або запити пропозицій в електронному каталозі Prozorro Market. Це створить додаткові можливості саме українському бізнесу активніше брати у них участь.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ