«Запропоную збільшити ліміт до 100 тис. га через рік, - Ярослав Железняк

Марина Бабич 27.12.2023 200
«Запропоную збільшити ліміт до 100 тис. га через рік, - Ярослав Железняк

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт 10366 про відтермінування другого етапу земельної реформи на рік — до 1 січня 2025 року. Його ініціатором виступив  нардеп Дмитро Разумков з групою колег.  У пояснювальній записці до законопроєкту, зокрема, йдеться:

"Повномасштабне вторгнення російської федерації 24 лютого 2022 року та руйнівні наслідки, спричинені таким вторгненням, змушують переглянути державні політики, прийняті до початку повномасштабної війни.
31 березня 2020 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення». Даний закон доповнив Земельний кодекс України нормами, необхідними для запуску ринку землі в України.
Вищезазначене правове регулювання вводилось поступово. На 1 січня 2024 року передбачено відкриття ринку землі для юридичних осіб, а також надання можливості громадянам України придбавати у власність до десяти тисяч гектарів.
На жаль, на сьогодні стало очевидно, що економіка України внаслідок бойових дій знаходиться у стресовому становищі та неготова до повноцінного відкриття ринку землі".

Втім,  народний депутат Ярослав Железняк Залізний нардеп  висловив свою думку щодо зареєстрованого законопроєкту Разумкова .

У своєму телеграм - каналі він, зокрема,  зазначив:

 

"Планую допомогти колезі і спробувати переконати на більш радикальні дії)))
Тому подам від себе альтернативний до цього закону, де не тільки зберігаємо введення другого етапу з 2024-го, а і ще запропоную збільшити ліміт до 100 тис. га через рік)))".

 

Напівусмішки у тексті залізного нардепа доказово свідчать про гру певних осіб в "хрестики - нолики":  саме "на це" очікують учасники земельного ринку, щоб "відповідально" розпочати  відновлювати агросектор під час російської війни.  
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ