ЗАТВЕРДЖЕНО ПРОЦЕДУРУ ПЕРЕВІРКИ ЦЕРКОВ НА ЗВ»ЯЗКИ З РПЦ

За матеріалами інтернет-видань 15.10.2024 56

В Україні затверджено процедуру перевірки церков на зв’язки з РПЦ
 Анатолій Якобчук  15 Жовтня, 2024

Кабінет Міністрів України 15 жовтня ухвалив протокольне рішення щодо перевірки релігійних організацій та церков, які можуть мати зв’язки з Російською Православною Церквою (РПЦ), забороненою в Україні.
Джерело: informator.ua

Ця ініціатива була висунута Державною службою з питань етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), і документ визначає порядок дій для інспекції релігійних структур, які можуть бути афілійовані з РФ. Якщо буде виявлено такі зв’язки, церкви можуть бути заборонені протягом 9 місяців.

Народний депутат Олексій Гончаренко прокоментував це рішення, зазначивши, що воно є важливим кроком у боротьбі з російськими релігійними структурами, які фактично діють як “філії ФСБ”. Гончаренко підкреслив, що цей крок наближає до остаточної заборони таких організацій в Україні.

Згідно з новими правилами, ДЕСС повинна буде дослідити можливі зв’язки релігійних організацій з РПЦ. Якщо такі ознаки будуть підтверджені, буде видано офіційне попередження або припис. Якщо релігійна організація не реагуватиме на припис або не оскаржить його, ДЕСС звертатиметься до суду для повної заборони її діяльності. Для завершення цього процесу передбачено 9 місяців з моменту видання припису.


23 вересня набув чинності закон, що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних із РПЦ
Схожі статті

80% українців підтримують заборону релігійних організацій, пов’язаних із рф

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ