Завдяки відкритим даним кожен може відстежувати розвиток ринку землі в Україні

За матеріалами інтернет-видань 22.02.2024 319
Завдяки відкритим даним кожен може відстежувати розвиток ринку землі в Україні
В Україні наразі є усі умови для незалежного аналізу трансакцій та концентрації сільгоспземель у покупців, а перелік публічно доступних даних постійно розширюється.
🔸На сайті Держгеокадастру (ДГК) в розділі «Моніторинг земельних відносин» (https://shorturl.at/ejFJU) що два тижні оприлюднюються дані про кількість, площу та середню вартість 1 га відчужених земельних ділянок з моменту відкриття ринку сільгоспземель 1 липня 2021 року.
🔸 На порталі Міністерства фінансів Open Budget (https://shorturl.at/tFGJY), який дозволяє аналізувати дані місцевих бюджетів про надходження від обігу та користування землями сільгосппризначення.
🔸 Аналітичний портал Прозорро.Продажі (https://shorturl.at/HNOZ4) – ресурс для розуміння реальної ринкової вартості земельних ділянок та якості управління комунальними землями.
🔸 На сайті Держгеокадастру (https://shorturl.at/dCI57 )та на порталі “Дія” (https://shorturl.at/uE489) або у Центрах надання адміністративних послуг по всій країні - інформацію про земельні ділянки з Державного земельного кадастру та права на них з Державного Реєстру прав на нерухоме майно.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ