Завершився збір підписів петиції про перегляд Нацстратегії доходів

За матеріалами інтернет-видань 02.07.2024 338
Завершився збір підписів петиції про перегляд Нацстратегії доходів

1 липня завершився збір підписів петиції на сайті Кабінету Міністрів України щодо перегляду Національної стратегії доходів на 2024-2030 роки. Вона вже набрала необхідну кількість голосів - 25 тисяч 219.
Автор петиції - Дмитро Боярчук - зареєстрував її 5 квітня 2024 року. У ній йдеться, зокрема,  про звуження використання спрощеної системи оподаткування.

"У Національній стратегії доходів на 2024-2030 роки Міністерство фінансів пропонує звузити використання спрощеної системи оподаткування, аргументуючи це потребою ліквідувати схеми ухилення від оподаткування.  Водночас, згідно цілого ряду досліджень основне ухилення від оподаткування відбувається саме через інституційну неспроможність фіскальних органів (податкової та митниці), в той час як зловживання на спрощеній системі оподаткування мають незрівнянно менший масштаб.  Ми цілковито підтримуємо необхідність усунення зловживань зі спрощеною системою оподаткуванню, проте пропонуємо Міністерству фінансів, в першу чергу, направити зусилля на системне викорінення практики презумпції вини на загальній системі оподаткування, щоб зменшити корупційні ризики та обтяжливість податкового адміністрування при переході на загальну систему оподаткування. Окрім цього пропонуємо Міністерству фінансів зробити головний акцент на перезавантаженні фіскальних органів, за сприянням яких і відбувається масштабне ухилення від оподаткування. І лише після виконання пріоритетних за масштабом завдань (викорінення практики презумпції вини та якісне перезавантаження, митниці, податкової та Бюро економічної безпеки) ставити на порядок денний питання перегляд використання спрощеної системи оподаткування, яка на сьогодні є єдиним податковим режимом, де у відносинах держава-платник податків не порушується презумпція невинуватості платника податків", - зазначається в електронному документі.

Кабінет Міністрів України має відповісти на петицію протягом 30 днів.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ