Заява МЗС України: обстріл діючого реактора рівноцінний застосуванню атомної бомби

За матеріалами інтернет-видань 05.08.2022 314

Мініфстерство закордонних справ України рішуче засуджує дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в м.Енергодар 05 серпня 2022 року. Відповідна заява опублікована на сайті МЗС.

Зокрема, на фоні цинічної відео-заяви президента рф на Оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї про відсутність намірів рф застосовувати ядерну зброю в Україні росія вдалась до численних провокацій на ядерному об’єкті.

Після введення з початку серпня 2022 року в приміщення 1-го і 2-го блоків ЗАЕС, які перебувають в стадії ремонту, військових вантажівок і позашляховиків наповнених зброєю, сьогодні відбулися артилерійські обстріли території біля промислового майданчику ЗАЕС. Внаслідок трьох зафіксованих попадань пошкоджено високовольтну лінію видачі електричної потужності ЗАЕС - Запорізьку ТЕС.

Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби.

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу рф звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ