«Зелений водень» з України

Марина Бабич 21.12.2021 444

На заході України запустять виробництво «зеленого водню» з відновлювальних джерел енергії з подальшим зберіганням в українських газосховищах і транспортуванням у країни Європейського Союзу.

Про це йдеться у меморандумі про порозуміння у межах реалізації проекту «H2EU+Store», підписаному Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та Акціонерним товариством «Укртрансгаз», передає naftogaz.com.

Цим документом передбачаються заходи зі збільшення обсягів виробництва відновлювальної електроенергії та налагодження виробництва «зеленого» водню в Україні. Також планується  облаштування потужностей зі зберігання водню у підземних сховищах України та центральної Європи, модернізацію газотранспортної інфраструктури для забезпечення транспортування водню.

«H2EU+Store» — комплексний проект, що охоплює усі етапи: виробництво, транспортування, зберігання та постачання водню до споживачів, і передбачає закачування виробленого в Україні «зеленого» водню до підземних сховищ Австрії та реалізацію споживачам Центральної Європи.

Додамо, що ЄС схвалив виділення 900 млн. євро для стимулювання постачання водню з третіх країн.

Згідно з «Водневою стратегією для кліматично нейтральної Європи», яку Єврокомісія затвердила минулого року на період до 2050 року, виробництво «зеленого» водню у ЄС має досягти десять млн. тонн на рік вже до кінця цього десятиліття.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ