ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЇДЕ У СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ

За матеріалами інтернет-видань 11.12.2023 323

 

ТАМ ВІН ЗУСТРІНЕТЬСЯ З БАЙДЕНОМ ТА ВИСТУПИТЬ ПЕРЕД СЕНАТОРАМИ

 11.12.2023

11 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з Президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів, зокрема виступить перед сенаторами.

В Офісі президента зазначили, що Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації.

Серед основних тем на переговорах у Вашингтоні – продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського на зустріч у вівторок, 12 грудня. У заяві зазначають таку мету візиту:

“Щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення росії. Поки росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєво важливу необхідність подальшої підтримки Сполучених Штатів у цей критичний момент”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” писав, що Байден різко висловився про можливе припинення надання військової допомоги Україні. Він назвав це “божевіллям”. Президент США додав, що така перспектива суперечить інтересам Америки і є “просто неправильною”.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ