Зеленський нагородив орденами І. Смілянського та партнерів по «Кварталу»

Григорій Давиденко 30.08.2022 390
 
         Володимир Зеленський, фото ОП

Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня Незалежності удостоїв державних нагород ряд публічних осіб, державних діячів, діячів культури, а також працівників ЗМІ, інформує "Українська правда", серед яких журналіст УП Михайло Ткач і редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

Джерело: указ президента від 23 серпня, оприлюднений у неділю.

Цю нагороду також отримали віцепрем’єри Ірина Верещук та Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський, волонтер Олексій Мочанов, співаки Андрій Данилко, Олександр Пономарьов і Олег Скрипка та інші.

Цієї ж нагороди удостоєні кварталівці Євген Кошовий та Олександр Пікалов.

Орденом "За заслуги" І ступеня нагороджено, зокрема, боксера Олександра Усика.

Орденом "За заслуги" ІІ ступеня нагороджено волонтерів Сергія Притулу і Віталія Дейнегу.

На Банковій пояснили причини нагородження ексколег президента Володимира Зеленського (Фото:Студія «Квартал 95»)
       Певно ж, нагороду Ігор Смілянський отримав за патріотичні листівки "Укрпошти", які українці та громадяни інших держав наввипередки купують за шалені гроші. В кінцевому підсумку для добробуту І. Смілянського. Проте його слід було ще за часів П. Порошенка усунути з посади - за знищення поштової галузі в селах. Саме про це обох крайніх гарантів неодноразово просили редактори друкованих ЗМІ. Обидва не почули. Наслідок видимий: значна частина друкованих ЗМІ припинила своє існування, пошта в селах майже добита неувагою "згори", мізерними зарплатами і пересувними відділеннями. Зате І. Смілянський ходитиме тепер з орденом.
  Значне обурення суспільства викликала і новина, що президент у час війни нагородив орденами не фронтовиків, а бізнес-партнерів по спільній роботі в "Кварталі". Це при тому, що Євген Кошовий, громадянин призовного віку, публічно заявив: "Війна - та то не моє". А чиє? Інших громадян, які мають такі ж права і обов'язки із захисту держави? Нагорода "кварталівцями" отримана, як пояснили в Офісі президента на запити ЗМІ, "за численні концерти перед військовими". З приводу цих подій екснардеп чотирьох скликань Тарас Чорновіл зауважив на офіційній сторінці в ФБ:
        - От мені цікаво: чи серед кварталівців, кого Зеленський нагородив орденами, є його партнери по грі на піяніні? Прізвищ не знаю, але за відповідними відео їх можна зідентифікувати. Оті двоє, що на знимці, Пікалов і Кошовий, здається, на піяніні не грали.
Нагородний список до Дня Незалежности таки став ганьбою Зеленського. Він ще раз довів, що так і не став і вже ніколи не стане гідним своєї посади.
Чи було мені соромно, коли я переглядав цей перезрілий совок, ордени не за заслуги, а за послуги, "героїв" кварталівців із такими нажертими у Варшавських ресторанах ряхами, що скоро в кадр не вмістяться, навалом опівського лайна та всякого іншого сміття? У мене вже дуже мало емоцій залишилося від того, що творить ця владна мішура. Страшенно соромно було у 2019-му. Зараз гірко.
Але якесь відчуття сорому за інших проскакувало. Це тоді, коли у списку бачив людей, які, найімовірніше, є справді гідними й добропорядними. Я зовсім не впевнений, чи більшість з них заслуговували на ордени. Бо це страшний і гнітючий совок - нагороджувати тих, хто просто нормально робить свою роботу, під дату та за телефонним дзвінком. На жаль, більшість із нагороджених якраз і свою нормальну роботу роблять абсолютно погано. А нагороджують у цивілізованім світі дійсно за справжній героїзм із ризиком для життя...
Але, коли ідентифікував усе ж нормальних людей, ставало якось незручно й проскакувала думка - добре, що я не на їхнім місці. Бо насправді, після такого нагородного листа по-справжньому гордитися можуть лише ті, кого там не виявилося.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ