Зеленський підтримав петицію про перейменування росії на московію

За матеріалами інтернет-видань 11.03.2023 553

 

   

   Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати назву "росія" на "московія" та замітини терміни "російський" на "московський", а "російська федерація" – на "московська федерація".

Джерело: відповідь президента на петицію

    Деталі: Автор петиції, яка набрала понад 25 тис. підписів, вказує, що "історичною назвою росії є московія".

    "Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування московського царства на всеросійську імперію, також фігурує ця назва", – йдеться у петиції.

Автор звернення наголошує, що "росія існує лише 301 рік" – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар петро І проголосив московське царство "российской империей".

    У своїй відповіді Володимир Зеленський вказав, що "порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки".

Купить книгу «Країна Моксель, або Московія : роман-дослідження : у 3 кн.  Кн. 2» Белінський В.Б. в Киеве, Украине | цены, отзывы в интернет-магазине  Book24 | ISBN 978-966-10-4194-2

    Зеленський також повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом із науковими установами комплексно опрацювати це питання. Посол України в ООН Сергій Кислиця вважає, що Україна може і повинна ухвалити закон, за яким називатиме росію московією.

     На фото вгорі: мітингарі вручають народним депутатам під ВР московську громоту і їхні лапті:

популярна книга Володимира Білінського "Країна Моксель, або московія", де він скрупульозно описав правдиву історію московських земель і тамтешніх народів.

    "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ