Зеленському необхідно їхати на липневий саміт НАТО у Вільнюсі, - Хмара

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2023 267
Зеленський звільнив Баканова та Венедіктову, чим дав абсолютний контроль  над правоохоронцями Єрмаку - Юрій Бутусов - Телеграф
   Чому Зеленський не хоче їхати на саміт НАТО у липні? Він про це заявляв неодноразово, якщо на саміті не буде конкретного вирішення, коли Україну візьмуть до НАТО, то йому там нічого робити.
   Звичайно, нам всім хотілось би, аби Україна якнайшвидше стала повноцінним членом Євроатлантичного союзу. Але Зеленський не має права вередувати, як дівчина на виданні: хочу - не хочу, поїду - не поїду.
Він поки що президент і не має права так поводитися і так ставитися до наших партнерів, які допомагають нам протистояти одвічному ворогу. Це щонайменше некоректно, а з політичної точки зору - безглуздо. Він має там бути і відстоювати національні інтереси України, ставити питання про вступ України до НАТО невідкладно з відтермінування застосування ст. 5 до повного звільнення всіх територій України від російських окупантів.
   Це не означає, що якщо таке питання не буде відразу вирішене, то його не потрібно ставити. А поряд з такими питаннями ставити не менш акутальне і важливе для України сьогодні! При лідерах всіх країн НАТО запитати президента Байдена, чому США досі не надають нам ракети Томагавк, щоб Україна у відповідь могла наносити удари по військових базах агресора, звідки він безкарно знищує український народ.
Є всі підстави сподіватися, що, принаймні, частина країн НАТО підтримали б нас у цьому питанні. Так би мав поводитися свідомий президент України.
Призначення Татарова в Офіс президента наближає Україну до системної кризи  – Євген Магда
   На жаль, Зеленський ще не є таким. Нещодавно він публічно, на прес-конференції визнав, що частину своїх повноважень... передав. Правда, не назвав які, скільки і кому. Хочу нагадати президентові Зеленському, що згідно зі ст. 106 Конституції України він не може нікому передавати своїх повноважень. КУ - це найвищий Закон України. Отже, порушуючи КУ, президент зловживає владою, а це вже кримінальне діяння. (Зрештою, він це робить вже не вперше. Наприклад, призначивши Татарова у ОП, він теж порушив Закон про люстрацію). На ці питання Зеленському доведеться відповідати правоохоронним огранам.
   А тепер спробуємо пошукати відповідь, чому Володимиру Зеленському так не хочеться їхати на саміт НАТО?
   Президент Байден: чому він проти прийняття України за скороченою процедурою? Він сказав, що до ЗСУ питань не має, а ось щодо безпеки є. А це дуже об‘ємне питання.
До НАТО приймають країни з устроєм правової демократії. Для НАТО досить клопоту з Угорщиною і Туреччиною. Ще треба вовтузитися з Україною?
  У далекому 1986 р. президент Рейган запитав Горбачова: «Що ви думаєте робити з політв‘язнями? Горбачов відповів: «у нас нет политзаключённых». «Тоді нам з вами немає про що говорити!»- такою була відповідь Р. Рейгана. Довелось тоді звільняти нас, політв‘язнів.
   Якщо п. Байден запитає Зеленського: «а що у вас твориться у судах?». Що відповість Зеленський? У нас все в порядку і здійснюється судова реформа? А якщо у Байдена буде приклад від посольства про те свавілля, що відбувалося 9 червня у Шевченківському суді Києва під час абсолютно незаконного продовження арешту ветерана війни, полковника Романа Червінського (якщо у посольстві ще не знають, то я постараюсь їм донести про цю демонстрацію судового бандитизму, який вчинив злочинець-суддя Трубіцин, що ще чинив розправи над майданівцями Революції Гідності).
   А якщо Байден запиає Зеленського, що у нас відбувається з корупцією, чому існує узурпація влади, хто такий Андрій Єрмак, що має необмежену владу? Фактично він самозванець без будь-якого визначеного юридичного статусу. Що у такому разі відповідатиме Зеленський?
   Проте вихід у Зеленського є. До поїздки на саміт Єрмак має бути не тільки заільнений, але й притягнутий до кримінальної відповідальності за привласнення не належних йому владних повноважень. Так має бути вчинено також і з Татаровим, і ще багато чого.
   У Зеленського ще є вибір: чи стати нарешті законослухняним президентом, чи залишатися главарем групи, схожої за ознаками на ОЗУ - організоване злочинне угрупування. Другого ми, українці, не потерпимо і не простимо.
  Степан Хмара, політв'язень, народний депутат попередніх скликань, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ