Земля як джерело додаткових ресурсів для агросектору та громад

За матеріалами інтернет-видань 15.02.2024 273
Земля як джерело додаткових ресурсів для агросектору та громад

Під такою назвою відбулася онлайн-дискусія,  організована KSE спільно з Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО.
Учасники обговорили роль землі у поліпшенні доступу агровиробників до фінансування та як додаткове джерело надходжень для громад.
Експерти Київської школи економіки презентували результати економічного аналізу ринку земель в Україні у 2023 році, проведеного в межах дослідницького проєкту «Земля незламності» за підтримки Програми USAID АГРО.
У межах дискусії заступник Міністра агрополітики Денис Башлик зазначив, що з моменту відкриття ринку земель частка надходжень до бюджетів громад зросла і становить 14% всіх бюджетних надходжень.

Лише від оренди землі громади щороку отримують понад 1 млрд. грн. А якщо використовувати потенціал отриманих у межах децентралізації земель правильно, вони слугуватимуть ефективним ресурсом для збільшення обсягів залучених коштів. Зокрема, можна зосередитися на просторовому плануванні.
 

«Завдяки розробці комплексного плану просторового розвитку своєї території громади можуть істотно збільшити надходження від землі: по-перше, шляхом виявлення земель, які використовуються неофіційно, по-друге, визначенням територій, запланованих для певних видів діяльності», – пояснив Денис Башлик.

 

Kyiv School of Economics

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

Міністерство аграрної політики та продовольства України

 

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ