Землями, водами і лісами управлятимуть держкомпанії, - Кабмін

За матеріалами інтернет-видань 08.01.2023 444

water889

        Кабінет Міністрів України у 2023 році планує створити єдині державні компанії у сфері управління водними, лісовими та земельними ресурсами. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 3 січня, повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.


      Він наголосив, що уряд зберігає курс на приватизацію державного майна. Однак у деяких сферах держава має бути активним гравцем через чутливість цих секторів для питань національної безпеки.

«У 2023 році будемо рухатися шляхом створення єдиних державних компаній у сфері трьох стратегічних ресурсів: землі, води та лісів. Замість розпорошеності, яка породжує корупцію, — уніфікація та суворий контроль за діями менеджерів», — зазначив Шмигаль.

          За його словами, державна власність має приносити прибутки Україні для її стійкості сьогодні та для її розвитку завтра. За якими критеріями і хто визначатиме керівників цих держкомпаній, поки невідомо.

«Також продовжуємо реформу державного управління. Чиновників має стати менше. Міністерства мають займатися напрацюванням політики і правил, а не управлінням реальним сектором. Діджиталізація стане основою для нового формату взаємодії держави, громадян і бізнесу», — додав Шмигаль.

   


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ