«Зернова ініціатива»: минулого тижня відбулось 20 інспекцій при мінімально необхідних 84

За матеріалами інтернет-видань 30.01.2023 415
«Зернова ініціатива»:  минулого тижня відбулось  20 інспекцій при мінімально необхідних 84

В Босфорі російська сторона в СКЦ продовжує блокувати реалізацію ініціативи та штучно збільшувати чергу з суден. Повідомило Міністерство інфраструктури України.
Станом на 30 січня 117 суден очікують на проведення інспекції в територіальних водах Туреччини (92 – на захід в порти під завантаження, а 25 – вже з агропродукцією).  За минулий тиждень відбулось тільки 20 інспекцій при мінімально необхідних 84.
За тиждень 18 суден експортували 664 тисячі тонн продовольства з портів Великої Одеси. Це на третину менше обсягів експорту за позаминулий тиждень.  
Зокрема, 60 тисяч тонн пшениці відправлено до Кенії, 56 тисяч тонн – до Бангладешу, 60 тисяч тонн української олії – до Індії.

Переважна більшість країн отримують агропродукцію  з величезними затримками в часі через простої суден в Босфорі. Україна сподівається на реакцію партнерів по «Зерновій угоді» – Туреччини та ООН.
Наразі в портах Великої Одеси під обробкою 21 судно. На них завантажують майже 1 мільйон тонн української агропродукції.  По «зерновому коридору» рухаються тільки 3 судна під завантаження.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ