«Зернова ініціатива»: рф перевіряє на судні не збіжжя, а скільки палива

За матеріалами інтернет-видань 27.12.2022 606
«Зернова ініціатива»: рф перевіряє на судні не збіжжя, а скільки палива

Наразі в Босфорі очікують інспекції 99 суден, з яких 72 — на захід до портів під завантаження, 27 — вже з українською агропродукцією. Деякі судна очікують у водах Туреччини понад місяць.

«Це є результатом цілеспрямованих дій делегації рф в Спільному Координаційному центрі (СКЦ), мета яких — сповільнити процес інспекцій суден.  Спочатку вони скоротили кількість інспекційних груп до 3, тепер почали затягувати час самих інспекцій. Представники рф почали перевіряти навіть показники, які не передбачені документами СКЦ і не мають жодного відношення до предмету перевірки (наприклад, чи добре працюють судові агрегати, скільки палива і таке інше).
При такому алгоритмі перевірка одного судна займає від 4 годин. Це непродуктивно і сприяє збільшенню черги.  Збільшення черги — це зменшення обсягу експорту агропродукції з наших портів і мільйонні збитки для вантажовласників через простої», - пояснює Юрий Васьков, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Станом на 25 грудня через це інспекційна група #3 не провела жодної інспекції. В результаті за день відбулось всього 6 інспекцій з 10 запланованих. Для стабільно працюючого «зерновому коридору» потрібно мінімум 12 на день.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ