Жінки завжди змінювали світ, змінюючись самі

Марина Бабич 08.03.2023 458
Жінки завжди змінювали світ, змінюючись самі

Якось на День народження моя мала мені написала: " Не знаю, чого тобі побажати, ти вже всього досягла". Я була трохи вражена її побажанням. Мені здавалося, що я тільки починаю досягати, а їй - що все вже є. Наскільки різні погляди щодо руху рідної людини! Але це підштовхнуло мене до переоцінки свого шляху, свого прагнення здійснити мрію. І  кожна жінка сьогодні здійснює такий аналіз. Бо вільна у бажаннях і прояві своїх талантів.  Я навіть не замислювалася, чи рівні і справедливі були  можливості у досягненні моєї мети.

Сьогодні, у  Міжнародний день боротьби за права жінок, переконуюсь, що жінки змінюють світ так само, як і у далекому 1914 році 8 березня, коли вимагали "дати їм право...". Їм не завадять ніякі перешкоди, воєнні дії, протистояння, виклики, загрози...
Вони здатні. На все. Захищати Україну, як адвокатка, а тепер військовослужбовиця Євгенія Закревська, рятувати життя, як парамедикиня Юлія Паєвська із позивним «Тайра», саме їй сьогодні у Білому домі вручать міжнародну премію «Найхоробріша жінка світу»; досліджувати прояви болю, як нейробіологиня Нана Войтенко, розв’язувати  задачі про пакування куль у 8-вимірному просторі, як математикиня Марина Вязовська, за що і отримала Медаль Філдса, ризикувати власним життям, щоб допомогти іншим, як волонтерка та вчителька математики Юлія Здановська, на жаль, загинула в Харкові в березні 2022 року.
І тисячі українок  самостійно обирають, де їхнє місце: в астрономічній обсерваторії чи на антарктичній станції “Академік Вернадський”, у Верховній Раді чи в інституті літератури, в приймальному відділенні пологового чи у сімейному фермерському господарстві.
Всі ми 8 березня підтримуємо справедливе ставлення до жіноцтва і  шануємо його потенціал. Ми творимо своє майбутнє, з яким тісно пов'язане чиєсь інше. І в цей день можна дібрати кілька теплих слів підкреслити нашу наполегливість, вміння, турботу, красу, чарівність і неповторність!  Бо на те все нам право дала  Природа...

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ