Жнива озимої пшениці стартуватимуть традиційно в липні

Новини компаній 24.06.2024 394
Жнива озимої пшениці стартуватимуть традиційно в липні

До цьогорічної збиральної кампанії в Контінентал Фармерз Груп готувалися особливо серйозно. Існував ряд істотних факторів невизначеності, пов’язаних із можливістю руху вантажного автотранспорту, переміщення техніки, змін законодавства про мобілізацію тощо. Виникали труднощі у постачанні запчастин, в порушенні логістики, але загалом на старт вийшли готовими на 100%. Повідомив операційний директор Контінентал Фармерз Груп Костянтин Шитюк.
За його словами, у компанії очікували на дуже ранній старт жнив.

«Збирання ячменю ми розпочали все ж суттєво раніше середньобагаторічних термінів: червневі опади практично не вплинули на його розвиток. А от жнива озимого ріпаку і озимої пшениці в їх наслідок будуть стартувати наближено до звичних строків, у липні", — зауважив Костянтин Шитюк.

У першій декаді липня по завершенню збирання ячменю почнеться обмолот озимого ріпаку. Збирання озимої пшениці прогнозуються на середину липня. Загалом під час першої хвилі жнив Контінентал планує зібрати врожай із загальної площі понад 89,5 тис. га. З них озимої пшениці — 43,2 тис. га, озимого ріпаку — 33,4 тис. га та озимого ячменю — 12,9 тис. га.
Елеваторні потужності Контінентал забезпечені генераторами для можливості безперебійної роботи в разі перебоїв у електропостачанні та повністю готові приймати культури ранньої групи. Також у компанії цілковито забезпечені необхідною технікою для проведення жнив: частка найманих одиниць не збільшувалась у порівнянні із попередніми роками і становила близько 15%.
Єдине, що  може негативно вплинути на збиральну кампанію, так це забезпечення вантажними авто для вивезення врожаю, адже більшість перевізників не належить до галузей критичної інфраструктури.

 

Контінентал Фармерз Груп

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ