Зі складу нашої делегації на конференцію з відбудови України в Берліні викинули «чужих»

За матеріалами інтернет-видань 11.06.2024 310
May be an image of text that says 'До листа Агентства в.дновлення В.Д 07.06.24 No 2229/1/10-02/08 He погоджуг НАЙЕМУ усаф.- the Згоден на Ваше вίдрядження до M. Берлина (Федеративна Республика Нмеччина) по 12 червня 2024 р. зурахуванням часу в дорозі). Звит про результати в.дрядження подати y десятиденний строк пίсля йогО завершення. СВИРИДЕНКО Ю. Α. НЕМЧИНОВУ O. M. ШКУРАКОВУ в. O. КУЛЕБД. ЛЕБИ д. I. ДЕЙНЕКУ С. Β. ЯРЕМ O. й. МАРЕВИЧУ К. М. Мамул. A. М., Куценку P. П. Денис ШМиГ Денисшмигаль АЛЬ'
   Дарина Каленюк, Центр Протидії Корупції, сторінка ФБ.
  Сьогодні починається велика міжнародна конференція з відбудови. Німецький уряд готував цю конференцію рік. Завдання - залучити бізнес до конкретних проєктів із відбудови в Україні.
   На цю конференцію не їде профільний міністр з відбудови, бо після зняття Олександра Кубракова Банкова так і не знайшла йому заміну. Здається, вже закінчилася лава запасних міністрів. Як колись за януковича виловлювали менеджерів у Макіївці - на урядові посади, так тепер виловлюватимуть колишніх однокурсників Єрмака, бо на грошовиті посади не наближених до "віце-президента" та його свити тепер не призначають.
    Учора, за день до берлінської конференції з відбудови, Mustafa Nayyem , голова Агенції з відбудови, та його заступники написали заяву про звільнення.
Одна з причин, ось цей документ - а саме не погодження прем'єром Шмигалем відрядження Голові профільного агенства відвідати конференцію в Берліні, над підготовкою якої Агенство з міжнародними партнерами працювали рік!
А потім наші генії геополітики в ОП будуть публічно ображатися, ну чому це західні партнери не дають нам достатньо грошей, зброї та не приїздять на важливі саміти миру.
   Юрій Ніколов, "Наші гроші".
   Нарешті, оприлюднили порядок денний http://surl.li/ujlqc сьогоднішньої велетенської конференції «Ukraine Recovery Conference» в Берліні, де ми б мали розповідати західним бюргерам, як класно інвестувати в відбудову Україну. Як ви вже знаєте, шановні читачі, Офіс президента перед цим заходом вигнав з міністерства інфраструктуриОлександра Кубракова. Дмитро Шмигаль особисто заборонив їхати на цей захід голові Держвідновлення Мустафі Найєму, який спересердя написав заяву на звільнення.
    Загалом, увесь символізм нашої "класної" підготовки до спілкування з донорами про мільярди євро - вже в самому першому пункті порядку денного на заході, що почнеться сьогодні вранці. Це ви бачите на першому скріні – менше ніж за добу до початку заходу у нас... невідомий навіть голова делегації! Шольц – є. Урсула – є. А у нас – «викинемо камінь-ножиці-бумага».
   На жаль, це тупе банальне позорище. І всі розуміють, що воно пов’язане з тим, що Зеленський і Єрмак під час вторгнення втратили довіру до Кубракова як безвідмовного виконавця: він почав здавать будівельних хабарників у НАБУ, придумувати якусь захисну нормативку від корупції. Не по понятіям, кароч.
Тому мені було дуже цікаво, а хто ж в нашій делегації буде на панелі, присвяченій грошам в інфраструктуру. Аж гульк! Олексій Кулеба в статусі «доповідача від імені президента України».
    Прізвище цього заступника Єрмака вже вигулькувало у гонитві за крісло міністра по будівництву. І у нього є підстави претендувати на посаду, яка контролюватиме майбутні мільярди доларів на відбудову.
   По-перше, Кулеба до вторгнення працював в КМДА, і Кличко вже тоді казав, що Кулебу йому рекомендував особисто Єрмак. І коли Кличка заганяли на відставку, пачкою справ ДБР і поліції, то департамент Кулеби був єдиним, який оминули обшуки.
   Зараз Кулеба в Офісі президента має кабінет поруч з кабінетом Юрія Голиком, незабутнім хвацьким координатором «Великого будівництва».
   Також Кулеба від імені ОП курує будівництво фортифікацій обладміністраціями. І це ж треба, з усіх «губернаторів» на цю панель взяли лише Віталія Кіма з Миколаївщини. Саме в його фортифікаційних кошторисах ціна деревини була завищена... втричі порівняно з ринком, і це було рекордом серед усіх ОДА!
   Від мерів узяли Ігоря Терехова з Харкова. По чистому співпадінню (справді, я навіть не знав, що він буде на конференції), ми якраз учора опублікували історію про закупівлю його комунальниками проводів по ціні, накрученій у півтора рази.
В общім, не буду вас перегружать емоціями...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ