Зі Старобільського елеватора окупанти загарбали 900 тонн зерна

За матеріалами інтернет-видань 01.12.2022 335

Ворог вивіз з ТОВ “Старобільський елеватор” майже 900 тонн зерна (врожай 2021 року). Зокрема,  вкрадено понад 600 тонн зерна пшениці та 275 тонн зерна соняшника. Повідомив Центр національного спротиву.

Для окупантів це -   "безгосподарне майно", воно передано до “аграрного фонду лнр”. Іншими словами, крадіжка зерна у власників, які не співпрацювали з ворогами.
Наголошується, що всі подібні злочини фіксуються місцевим підпіллям й передаються до правоохоронних органів. Ніхто з тих, хто скоїв злочин не уникне покарання згідно з   КК України.

 

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Донецької області росіяни вкрали 216 одиниць сільськогосподарської техніки для АТ “Агрокомплєкс ім. Ткачєва”.

Техніку забрали зі зберігання на складах захоплених фермерств й перевезли в Краснодар, де й базується агрокомплекс. Власником аграрної компанії є Олександр Ткачов – колишній міністр сільського господарства рф, який також був губернатором Краснодарського краю. З 2014 року він перебуває під санкціями через підтримку окупації України.

Видання зауважує, що комплекс, який за фактом тепер експлуатує викрадену з України техніку постачає свою продукцію не лише в межах рф, а й за кордон. Зокрема в Китай, Сирію, Туреччину, Лівію та Іран.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ