Зі святом, сівачі розумного, доброго, вічного!

Григорій Давиденко 01.10.2022 310
На зображенні може бути: 4 людини, квітка та у приміщенні
Із безлічі професій на Землі,
Які вже є, яких ще будуть вчити,
Є головна, як віщий, сущий хліб,
І назва цій професії - Учитель.
       Завтрашньої благодатної недільної днини Україна відзначає День Учителя. Важко переоцінити роль справжнього педагога. Бо він, за висновком відомого мислителя і хірурга Миколи Амосова, не лише і не стільки джерело інформації, скільки духовна опора дитини, її реальний ідеал. Уперше з часів відовлення Незалежності українські вчителі зустрічають професійне свято зі смутком в очах. Вихована ними Українська Нація виборює сьогодні у жорстокій війні своє право вільно жити на власній землі, не оглядаючись на канчук осатанілого "мишебрата". І цей найголовніший, бойовий екзамен вихованці своїх Учителів, мужні воїни Збройних Сил України, складають на "відмінно".
     Урочисті, багатолюдні вшанування вчителів, за участі дітей і батьків, поки що неможливі з огляду загроз воєнного часу. Вчора голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зустрівся із групою педагогів Січеславщини (на фото), подякував їм за нелегку, натхненну працю, а потім розповів про зустріч на власній сторінц:і 
      - Життя повинне продовжуватися, як би нас не намагався залякати ворог.
Привітав педагогів Дніпропетровщини з прийдешнім Днем працівників освіти.
В мене троє дітей, донька у 8 класі, син – першачок. Тож я добре розумію і бачу, як складно зараз не лише малечі, але й вчителям. Педагоги самі кажуть: бракує живого спілкування з дітьми. Хочуть повернутися до затишних класів й продовжувати свою роботу, як і раніше. Без страху, в безпеці, в мирній Україні. Переживають, втім тримаються гідно.
   Як батько я щиро вдячний всім освітянам. Адже діти – наше майбутнє. І саме педагоги дають не тільки знання, не тільки навчають – вони допомагають формувати світогляд наших дітей і кожну особистість окремо, формують майбутнє нації. Навіть зараз, в таких важких умовах, наші вчителі – креативні, уважні, терплячі. Найкращі.
Кожен з них сказав мені одні й ті самі слова: віримо і покладаємося на ЗСУ. Чекаємо на Перемогу.
Ми всі віримо і чекаємо.
     Обов‘язково ще відсвяткуємо. Спочатку нашу Перемогу, а потім всі свята, які вкрали в нас нелюди-окупанти.
   Учасниця заходу, директор Слобожанського ліцею Лариса Невесела наголосила: "Дякуємо Миколі Васильовичу за тепле і душевне спілкування, підтримку і повагу до освітян!❤️
Вистоїмо і обов'язково переможемо!"🇺🇦

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ