Зимове меню: вітаміни, овочі, фрукти

За матеріалами інтернет-видань 02.01.2025 170
Зимове меню: вітаміни, овочі, фрукти
У зимовий період ми менше рухаємося, частіше залишаємося вдома і хочемо більше ситних страв. Щоб зберегти здоров’я, підтримувати імунітет і добре себе почувати, важливо збалансувати раціон.
А тому ділимося основними категоріями продуктів, які варто включити до зимового меню 🙌🏻
🍊 Джерела вітаміну C.
Він буде корисний для здоров’я шкіри та загоєння ран.
Що їсти? Цитрусові, ківі, броколі, капусту, шпинат. Лимон можна додавати до чаю чи соусів, а ківі їсти на десерт.
🌞 Джерела вітаміну D.
Вітамін D важливий для здоров’я кісток, зубів і роботи імунної системи. А тому радимо включити до свого раціону: скумбрію, оселедець, яйця, печінку тріски та м'ясо. Жирна риба також містить омега-3, які підтримують здоров'я серця, знижують запалення і покращують роботу мозку.
🍚 Джерела клітковини.
Для здорового травлення і профілактики запальних процесів у кишківнику, варто вживати каші (гречка, вівсянка), горіхи та насіння (волоські та лісові горішки, мигдаль, гарбузове насіння).
🥕 Сезонні овочі та фрукти.
Морква, буряк, капуста, гарбуз, яблука, хурма, банани — багаті на бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Він підтримує здоров’я шкіри, очей та імунної системи.
🥬 Ферментовані продукти.
Квашені овочі та кисломолочні продукти містять пробіотики, які сприяють здоров’ю кишківника. А здоровий кишківник — це сильний імунітет.

Збалансоване харчування взимку не лише покращує самопочуття, а й дарує енергію для улюблених зимових занять! 🛷

 

 

Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я

 

 

 
 

 

 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ