«Змієві вали» повернуті державі

За матеріалами інтернет-видань 06.09.2022 513
«Змієві вали» повернуті державі

Господарський суд Київської області погодився з доводами прокурора та задовольнив позов Офісу Генпрокурора про повернення державі земельної ділянки площею майже 14 га, на якій розташоване оборонне укріплення «Змієві вали» пам’ятки археології «Городище «Велике Ходосівське». Повідомив 6 вересня Офіс Генпрокурора.
Незважаючи на те, що землі археології можуть перебувати виключно в державній власності, сільськогосподарським товариством незаконно оформлено право власності на землю з розташованим на ній земляним укріпленням.
Ці землі мають історико-культурне значення. Стародавня оборонна споруда «Змієві вали» створена для захисту поселення Скіфського періоду. Вона продовжувала виконувати свої функції у часи Київської Русі та під час оборони м. Києва в 1941 році. Багатовікові пам’ятки допомагають захищати державу і зараз - у ході збройної агресії Російської Федерації проти України. За інформацією військових, ці фортифікаційні споруди дали змогу зупинити наступ окупантів на південь від Житомирської траси в березні 2022 року, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ