ЗНОВУ НА ХАБАРНИЦТВІ ЛОВЛЯТЬ СУДДІВ З КИЇВСЬКИХ ПАГОРБІВ

За матеріалами інтернет-видань 30.11.2023 582

 

У Києві затримали чотирьох суддів Апеляційного суду — ЗМІ

30 ЛИСТОПАДА 2023 

Кирило Іванішин
Редактор стрічки новин

Напередодні ввечері, 29 листопада, у ЗМІ зʼявилася інформація, що детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буцімто викрили на хабарі та затримали суддів Київського апеляційного суду.

Про це повідомило видання ZN.UA, посилаючись на власні джерела у САП. Серед затриманих — нібито заступник голови суду Віктор Глиняний та судді — В’ячеслав Дзюбін, Ігор Палленник та Юрій Слива.

За даними журналістів, суддів затримали через одержання неправомірної вигоди у справі "Мотор Січ".

Що було раніше?

Торік у жовтні правоохоронці затримали колишнього власника та почесного президента підприємства "Мотор-Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Разом із ним було затримано керівника департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олега Дзюбу. Їх взяли під варту і вручили підозри за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) і ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

У межах кримінального провадження було арештовано усе майно обвинувачених на загальну суму понад 12 мільярдів у гривневому еквіваленті.

Пізніше правоохоронці з'ясували, що Богуслаєв мав бізнес-партнерів у росії, й навіть після повномасштабного вторгнення окупантів до України продовжував ділові відносини з росіянами.

З'ясувалося, що "Мотор-Січ" роками посилювала обороноздатність росії. Російська армія отримувала з України авіадвигуни для штурмової авіації та запчастини до двигунів.

Нагадаємо, раніше журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що В’ячеслав Богуслаєв просив додати його до списку на обмін з росією.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ