ЗСУ упродовж доби відбили атаки загарбників біля 12 населених пунктів, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 02.11.2022 361
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
       Слава Україні! Триває двісті п'ятдесят другий день героїчного спротиву українського народу російському військовому масштабному вторгненню.
Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Проводить наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавському напрямках.
       За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка Донецької області.
Ворог обстрілює підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює прикордонні укріплення на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку. Він продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі та цивільних будинках в порушення Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв війни.
         За минулу добу ворог завдав 7 ракетних та 47 авіаударів, завдав понад 90 атак МЛРС.
Від ворожих атак постраждали райони понад 25 населених пунктів. Серед них Краматорськ, Миколаїв, Полтава, Микільське в Запорізькій області та Павлівка в Донецькій області.
Загроза нових ударів та використання ударних БПЛА залишається, зокрема, з території республіки білорусь.
      На Волинському та Полісському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України.
Ворог обстрілював на інших напрямках:
на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай та Сеньківка Чернігівської області та Мефедівка, Вовківка, Заруцьке, Миропілля, Гірка, Юнаківка, Запсілля та Олександрівка в Сумській області ;
    на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктов Глибоке, Кам’янка, Вільхуватка, Нескучне, Вовчанськ, Козача Лопань, Мілове, Стариця, Стрілеча, Ветеринарне, Уди та Чухунівка;
на Куп'янському та Лиманському напрямках - з мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Дворічна, Куп'янськ, Кучерівка, Кислівка, Берестове, Дворічне, Греківка, Зарічне, Іванівка, Котлярівка, Макіївка, Надія, Невське, Ямполівка та Терни;
на Бахмутському напрямку – з танків і артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Опитне, Зеленопілля та Майорськ;
на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївки, Мар'їнки, Водяне, Парасковіївки, Кам'янки, Красногорівки, Первомайське, Невельське, Нетайлове та Новомихайлівки;
на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктов Богоявленка, Павлівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар, Новомайорське, Времівка, Нескучне та Парасковіївка;
на Запорізькому напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Гуляйпільське, Малі Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Павлівка, Залізничне, Дорожнянка, Степове, Ольхівське, Малинівка, Новий оданилівка і Червоне.
      Понад 18 населених пунктів уздовж лінії зіткнення постраждали від пожежі біля Південного Бугу. Місто Нікополь та село Іллінка Дніпропетровської області потрапили під обстріли з ворожих ракетних установок.

                   Триває примусова так звана "евакуація" мирних жителів з населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Зокрема, окупанти вивозять людей автобусом з населеного пункту Велика Лепетиха. Виїзд приватним транспортом заборонений.

Відзначено рух архівних документів з адміністративних будівель Херсона російськими окупантами.
За оновленою інформацією, втрати ворога підтвердилися в районі населеного пункту Музиківка Херсонської області 29 жовтня. Таким чином, внаслідок пошкодження вогнем знищено зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С1», а також пошкоджено до десяти одиниць іншої військової техніки ворога. 30 жовтня в районі Снігурівки Миколаївської області ліквідували 12 окупантів.
За наявною інформацією, ворог розгорнув додатковий госпіталь в районі населеного пункту Завітне Бажаня Донецької області, де наразі повно поранених військовослужбовців окупаційних військ.
Незважаючи на офіційне закінчення мобілізації на території рф, продовжують надсилати повістки чоловікам призовного віку.
     Авіація Сил оборони України минулої доби нанесла 33 удари по ворогу. Вражено 26 областей концентрації озброєння та військової техніки, а також 7 позицій зенітних ракетних систем противника.
Протягом минулої доби українські бійці збили гелікоптер, 2 БПЛА типу "Орлан-10", 6 БПЛА типу "Шахед-136" та 2 БПЛА типу "Куб".
       За минулу добу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади з боєприпасами та 6 інших важливих військових об'єктів ворога. |
Підтримуємо ЗСУ! Сильні разом! Слава Україні!
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ