ЗСУ відбили атаки рашистів біля 9-ти населених пунктів, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 26.10.2022 325
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
      Слава Україні! Триває двісті сорок п'ятий день героїчного спротиву українського народу російському військовому масштабному вторгненню.
Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує свої зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас не припиняє спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
    За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова.
Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює укріплення позицій на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни, він продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі та домівках цивільного населення.
     За минулу добу ворог завдав 5 ракетних і до 30 авіаударів, завдав понад 100 атак МЛРС.
Від ворожих атак постраждали райони понад 40 населених пунктів. Серед них місто Дніпро та область, Приколотне в Харківській області та Велика Олександрівка в Херсонській.
Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася. республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України. Загроза ракетних ударів та використання ударних БПЛА на території України залишається.
    Ворог обстрілював на інших напрямках:
на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Старикове, Середина-Буда, Басівка, Миколаївка, Рижівка. Також були використані ударні дрони;
на Слобожанському напрямку – із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вільхуватка, Бударка, Шевченкове, Стрілеча та Дворічна;
на Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Першотравневе, Невське, Білогорівка, Сергіївка та Спірне;
на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Іванград, Кліщівка, Курдюмівка, Майорськ та Одрадівка;
на Авдіївському напрямку - з танків та артилерії різних типів, в районах Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Невельське, Новокалинове.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Залізничне, Новопіль та Полтавка.
Понад 15 населених пунктів уздовж лінії зіткнення постраждали від вогню на Південнобузькому напрямку. Для проведення повітряної розвідки ворог здійснив до 20 вилітів БПЛА різних типів.
       В рф триває пошук додаткових джерел поповнення бойових втрат. Робота з військовослужбовцями, звільненими через поранення, продовжується. Їм пропонують перекваліфікацію на облікові спеціальності, які потребують меншої фізичної роботи.
За детальною інформацією, внаслідок точкових ударів артилерією Сил оборони знищено склад боєприпасів та понад 10 так званих «кадирівців» у населеному пункті Новоіванівка Луганської області. У населеному пункті Сватове також знищено до 10 окупантів та близько 5 вантажів з боєприпасами.
Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 21 удар. Підтверджено, що вражено 17 областей концентрації озброєння та військової техніки, 2 опори, а також 2 позиції зенітних ракетних систем противника. Підрозділи ППО збили 5 ворожих БПЛА.
      Підрозділи ракетних військ та артилерії вдарили по командному пункту, двох ділянках концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, радарну станцію та інші важливі військові об'єкти окупантів.
Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ