Ла-Нінья закінчується, влітку очікується нейтральна погода

За матеріалами інтернет-видань 21.05.2021 341

Синоптик уряду США заявив у четвер, що Ла-Нінья закінчилася і нейтральні умови Ель-Ніньо і Південного коливання (ENSO), ймовірно, збережуться протягом літа в Північній півкулі.

Згідно Центру прогнозування клімату (ЦПК) Національної метеорологічної служби, нейтральні умови ЕНСО відносяться до тих періодів, в які немає ні Ель-Ніньо, ні Ла-Нінья, що часто збігається з переходом між двома погодними умовами.

Імовірність того, що така картина буде спостерігатися в період з червня по серпень, складає 67%, але «шанси Ла-Нінья складають від 50% до 55% протягом пізньої осені і зими», - йдеться в повідомленні КПК.

Умови для Ель-Ніньо:

В районі Ніньо-3.4 екваторіальній частині Тихого океану (5 ° N - 5 ° S, 120 ° W - 170 ° W) спостерігається місячна позитивна аномалія температури поверхні моря 0,5 ° C або більше. 3-місячний поріг індексу океанічних Ніньо (ONI) буде досягнуто, і атмосферний відгук, зазвичай пов'язаний з Ель-Ніньо, спостерігається над екваторіальній частиною Тихого океану

Умови для Ла-Нінья:

Одномісячна негативна аномалія температури поверхні моря -0,5 ° C або менше спостерігається в районі Ніньо-3,4 екваторіальній частині Тихого океану (5 ° N - 5 ° S, 120 ° W - 170 ° W), і очікується, що буде досягнутий тримісячний поріг індексу океанічних ніньо (ONI), і атмосферний відгук, зазвичай пов'язаний з Ла-Нінья, спостерігається над екваторіальній частиною Тихого океану.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ