Переможні акорди жнив прифронтової Межівщини

Лариса Несіна 09.08.2024 280

 

З початку повномасштабного вторгнення саме цей регіон Дніпропетровщини був одним із найбільш небезпечних і ризикованих. Всього за декілька кілометрів від межі із сусідньою Донеччиною весь час тримали у напрузі. Та попри це аграрії вийшли в поле і, ризикуючи власним життям, провели посівну. Не стали винятком і жнива. Особливо зараз, коли ситуація на Покровському напрямку загострилася.

 

 

Проблемами фермерів прифронтових територій зацікавився Благодійний фонд "Жнива Перемоги", і не лише зацікавився, а й надав реальну допомогу. Третій рік поспіль фермери Межівщини отримують необхідну техніку для збирання врожаю.

"Ми заощадили десятки тисяч гривень обігових коштів на оренді комбайнів," — розповідає Петро Ляхович, голова фермерського господарства, що спеціалізується на вирощуванні продукції садівництва, але не відмовляється і від вирощування зернових. "Фонд надає комбайни абсолютно безкоштовно, ми лише сплачуємо за доставку техніки і пальне. Процедура отримання допомоги абсолютно прозора — достатньо грамотно подати заявку і зробити це в обумовлені строки. Тому будь-які домисли, що допомогу одержують лише фермери, наближені до "годівниці", себто обласного Конгресу, м'яко кажучи, позбавлені здорового глузду. Обирає претендентів електронна система, а вона, самі розумієте, не бере хабарів."

 

"Просто неоціненну справу робить фонд "Жнива Перемоги",  — вважає і Сергій Кутній, голова фермерського господарства "Урожай 2014", на полях якого третій рік збирають зернові комбайни фонду "Жнива Перемоги". "Якщо хтось вважає, що американці віддають нам щось застаріле і зношене, то вони глибоко помиляються! Це найновіше з того, що є на сьогоднішній день!" — не приховує свого захвату Сергій Кутній.

 

 

"Придбати такий комбайн самотужки — золота мрія, і нездійсненна, наших фермерів. Тому техніку фонду треба берегти як власну. Дуже вдячні фонду "Жнива Перемоги" і сподіваємось на плідну співпрацю в майбутньому."

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ