Польща змінила правила перебування для Українців

За матеріалами інтернет-видань 26.11.2021 519

Посадовці обіцяють, що запропоновані зміни будуть корисні як для бізнесу, так і для закордонних працівників - повідомляє портал tvn24. Польща, яка завжди радо приймала трудових мігрантів з України, тепер змінює правила перебування в країні, тому кількість заробітчан може тільки збільшитися. Минулого року ВВП Польщі скоротився лише на 2,8%, у той час як в інших країнах ЄС рецесія була значно вищою (у Німеччині – 5%, у Франції – 8,3%, а в Італії – 8,8%). А вже цього року експерти прогнозують Польщі економічне зростання на рівні 5,1% ВВП.

У польському уряді прийняли поправку до закону щодо іноземцівм - зміни спрямовані на полегшення легалізації перебування заробітчан в країні. Так, зокрема прийнятий документ спрощує процедуру надання посвідки на тимчасове перебування в Польщі. Завдяки поправці держава зможе приймати ще більше трудових мігрантів з низки країн, у тому числі України. Багато українців не можуть знайти гідну роботу на батьківщині, тому їдуть на заробітки.

Варто відзначити, що відтік робочої сили з України й без того величезний. За різними оцінками кількість українських заробітчан в інших країнах коливається від 3 до 5 мільйонів осіб. Цифра просто величезна і негативно відбивається на економіці України. Зокрема трудова міграція одна з причин нестачі в Україні ряду фахівців, зокрема інженерів, медиків, а також громадян з робітничими спеціальностями.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ