Україна має перейти на трирічну старшу профільну школу

За матеріалами інтернет-видань 26.11.2021 454
Колишня міністерка освіти Лілія Гриневич каже, що Україні потрібно вже зараз думати про перехід на трирічну старшу профільну школу – за прикладом європейських країн. За її словами, такий формат навчання дає можливості здобути прикладну професію або свідомо обрати напрямок вищої освіти повідомляє телеканал "ПравдаТУТ" Гриневич заспокоїла українців, що старші класи у школі не закриють.
 
Але чому потрібна саме трирічна, а не нинішня дворічна, старша школа? По-перше, це той вік – до 18 років, коли людина дозріває і може зробити усвідомлений вибір, а викладачі встигають їй дати весь пакет компетентностей: знань, умінь, навичок і цінностей.  Лілія Гриневич пояснила, що якщо дитина завершує академічний ліцей, то бакалаврська програма навчання у вищій школі для неї буде коротша.
 
Або, якщо дитина завершує професійний ліцей, то вона отримує першу професію. "Захоче – буде навчатися далі. Не захоче – матиме перший "хліб в руках", – додала вона. За слоами колишньої міністерки освіти, ідеологія "однієї школи для всіх" – це радянське минуле без індивідуальності і прагнень кожної людини "знайти себе". Уряд затвердив положення про ліцей, яке врегульовує основні засади діяльності таких закладів освіти.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (1)


Геннадий13.01.2022 08:57

Сколько можно изобретать ЛИСАПЕД???Давно известно,что советская система образования была если не лучшая,то одна из самых лучших.


Новини ОТГ