У Дніпрі 71-річна бабця з «нуля» за півроку натендерила 52 мільйони

За матеріалами інтернет-видань 20.03.2024 42200

На зображенні може бути: хмарочос

    Автор: Олена Гарагуц

      На фото – багатоповерхівка Дніпра по вул. Набережна Перемоги, 118, сусідня з багатоповерхівкою 120, де «БК Будкомплект Дизайн» відремонтує фасад за 11,1 млн.

     Джерело: "Osoby.com.ua". 

Департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради 15 березня знову обрав ТОВ «БК Будкомплект Дизайн» (код 45199298) для будинку після ракетної атаки.

Про це йдеться в Prozorro.

   Обрання підрядника відбулося... без конкурсу/аукціону.

При цьому, «БК Будкомплект Дизайн» відкрилося пів року тому – у вересні 2023 року.

   За останньою закупівлею, фірма за 11,1 мільйонів гривень до 20 грудня 2024 року усуне наслідки аварії після ракетної атаки рф будинку за адресою: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, б. 120, а саме: здійснить капітальний ремонт фасаду будинку.

   При цьому у тендерній документації – в додатку 3 до проєкту договору – йдеться про адресу вул. Інженерна, будинок 1 у Дніпрі.

Скрин додатку 3 до проєкту договору з «БК Будкомплект Дизайн»

Загалом, з початку заснування «БК Будкомплект Дизайн» отримало бюджетних підрядів на 52,1 млн грн.

За першим підрядом це ТОВ надавало Комунальному підприємству «Водно-спортивний комбінат» Дніпровської міської ради послуги з ремонту та техобслуговування вуличного освітлення стадіону «Дніпро Атлетик» (раніше – Стадіон Лайка, до цього – Стадіон ДВРЗ) по вул. Універсальній, 18А в м. Дніпро.

Директором та власницею ТОВ «БК Будкомплект Дизайн» записана Жигир Олена Григорівна (РНОКПП 1928700764; дата народження: 21.10.1952; паспорт: АЕ870306).

Раніше журналісти «Слідство.Інфо» намагалися розпитати Олену Жигир про мотивацію створити будівельну компанію та про її минулий досвід.

«Жінка відмовилась спілкуватися з журналістами, бо не повірила, що говорить саме з представниками ЗМІ», – пише «Слідство.Інфо».

Також розслідувачі з’ясували наступне:

«У реєстрах зазначено, що Жигир у 2007 заснувала або керувала декількома підприємствами майже одночасно. Йдеться про ТОВ «Торговий дім «Інтербуд», ТОВ «Гордокс», ТОВ «Торговий дім «Артек», ТОВ «Комерційна фірма «Т-Комплект», ТОВ «Укрбудмаш-2». Лише одна серед цих компаній займалася будівництвом – інші різного виду торгівлею.

Жигир керувала компаніями не більше року. У 2008 році її заміняли іншими людьми в усіх вищеперерахованих компаніях. Також з часом жінка зникала зі списку керівників компаній. Це стосується і будівельної компанії. До речі, усі компанії, де була Жигир, зараз припинили свою роботу».

«Слідство.Інфо» знайшло у соцмережах засновниці та директорки ТОВ «БК Будкомплект Дизайн» Олени Жигир її фото

Також Жигир Олена Григорівна була у 2014-му році уповноваженою особою партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» в одномандатному виборчому окрузі № 24 (Індустріальний та АНД райони Дніпропетровська).

«У деклараціях судді Центрального апеляційного господарського суду Олексія Іванова зазначено, що його дружина користувалася з 2017 по 2020 роки у Дніпрі квартирою, яка належить Жигир Олені», – додають журналісти «Слідство.Інфо».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ